Poldermama

Luxe ontspannen in de najaarszon? Dan is Martinhal Family Resort waar je naar toe wilt!

Vorig jaar beleefden wij de aller-, allerrelaxte gezinsvakantie ooit! En deze viel niet in de zomer, maar in de herfst. We gingen namelijk naar Portugal met het hele gezin voor wat najaarszon. Normaal gaan Polderpapa en ik samen weg in de herfstvakantie, dus dit moest wel een hele goede vakantie worden om het te evenaren.

We kozen voor Martinhal Family Resort in Cascais, vlakbij Lissabon. Het staat bekend als een luxe resort, zowel voor ouders als kinderen. We wisten niet of het wat voor ons zou zijn, maar lieve mensen, geloof mij maar, dit vind iedereen die kinderen heeft ECHT geweldig. Want met kinderen op vakantie en uitgerust terug komen lukt ons haast nooit. Maar na deze vakantie wel, het was ultiem, op alle fronten. Waarom? Nou, hierom…….

20x Waarom je naar Martinhal Family Resort moet gaan!

 1. Grote kamers – Geen gezeur als de kinderen een keertje op de kamer willen spelen. Maar vooral geen gezeur als het baddertijd is. De badkamer is zo groot als een balzaal. Compleet met bad en inloopdouche en dubbele wasbak. En een zee aan ruimte om de kinderen af te drogen.
 2. Heerlijke bedden – Dan kom je als ouder pas echt tot rust. Als je slaapt als je een roosje. En je kinderen natuurlijk ook. Het tweepersoonsbed is zo enorm dat je er soms spontaan aan co-sleeping gaat doen. Want je merkt er echt niets van als er 2 extra kinderen in je bed bij kruipen.
 3. Gordijnen – In de kamer kan het stikdonker worden. Ideaal om je kids langer te laten slapen of als je kind nog een middagdutje moet doen.
 4. Kadootjes – In hotels krijg je vaak van die foute sloffen, hier krijg je superhippe teenslippers. En je kinderen ook. In kekke kleurtjes. En elke dag staan er lekkere chocolaatjes en koekjes op de kamer voor je klaar. Elke dag! En de kids krijgen een leuk welkomsttasje met een petje en andere leuke dingetjes.
 5. Overal Wifi – Die ook echt werkt. Zodat je echt even ontspannen een boek kan gaan zitten lezen in de lounge met een wijntje. Of een keer samen romantisch kunt dineren. Of heerlijk op het terras van een verlate lunch wilt genieten tijdens het middagslaapje. Of gewoon als ze nog een filmpje willen kijken voor het bedtijd is. Het is ideaal als er altijd en overal goede Wifi is. Lange leve de babyfoonapp!
 6. Goede restaurants – Er zijn maar liefst 3 restaurants op het terrein met elk een eigen touch. Wil je lekker mainstream met de kinderen, wil je Portugees, wil je hip? Alles is er en het eten is overal even lekker. En goed ook.  lunch martinhal cascais
 7. Kindermenu’s – In de restaurants hebben ze kindermenu’s. En dan geen patat, pizza, hamburger menu’s, maar serieuze, gezonde maaltijden. Voor alle leeftijden. Van gepureerd voedsel voor de allerkleinsten tot broccoli, aardappels en een visje of pasta met gevulde saus voor de iets grotere kinderen. Het maakte mijn moederhart blij.
 8. Omheinde speeltuin – Je kunt er alleen in met een pasje, dat lijkt misschien een nadeel, maar het is eigenlijk heel positief. Want jij moet als ouder mee, maar dat is geen straf. Je komt op een fantastisch terrein vol chille zitzakken en een bar. Waar je smoothies, snacks, lunch of wat dan ook kunt bestellen en dan kunt opeten als je op je zitzak naar je kinderen ligt te kijken. Maar je mag er ook gewoon je eigen meegebrachte consumpties nuttigen. 
 9. Zwembad – Er is een buitenzwembad en een binnenzwembad. Je hoeft geen handdoeken mee te brengen, die liggen er voor je klaar. Er zijn ligbedjes, zonder de mensen die deze claimen, er is speelgoed voor de kinderen, top! buitenzwembad martinhal cascais
 10. Kinderspullen – En dan niet een beetje aanmodderen, maar het serieuze werk. Overal en genoeg en goede kinderstoelen, slabbetjes, kinderbestek, speciale kinderafdeling bij het ontbijt waar ze zelf bij kunnen, veilige sluitingen van hekken bij bv. het zwembad, verlaagde trapleuningen, babybedjes, babybadjes, babybadcape, personeel gericht op de kinderen, kinderspeelgoed en ga zo maar door.
 11. Ontbijt – Waar ter wereld heb je ooit een ontbijtbuffet gehad waar je elke dag champagne kunt drinken? Gewoon omdat het kan! En dat naast alle gezonde, biologische producten. En naast alle heerlijke, ongezonde taartjes, broodjes en drankjes natuurlijk. To die for!
 12. Kinderopvang – In de eetzaal van het grote restaurant is er een speelhoekje waar de kinderen kunnen gaan spelen als ze er klaar mee zijn. Maar het mooiste van alles is dat er daar op gezette tijden ook een medewerker van de kinderopvang zit! Die je kinderen in de gaten houd en zo nodig vermaakt! Je wilt niet weten hoe heerlijk het wakker worden is als je kinderen na 10 minuten ontbijt gaan spelen jij nog 45 minuten kunt blijven hangen aan tafel, genietend van je tweede kopje versgezette koffie. Goede morgen!  
 13. Kinderopvang deel 2 – Op het terrein is een kinderopvang! Voor sommige ouders misschien een no go op vakantie, maar stel nou dat je vakantie niet loopt zoals verwacht? Dan kun je er maar beter gebruik van maken. Er zijn 2 shifts waarin je je kind kunt brengen. Er is altijd meer dan genoeg personeel. En voor elke leeftijdsgroep is er een eigen ruimte met een overload aan speelgoed. Plus: elke dag worden er activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Plus: je kinderen krijgen er ook gezonde tussendoortjes en/of lunch als je dat wilt.
 14. Oudervriendelijk – Het hotel is echt, echt, echt kindvriendelijk, maar dus ook vooral oudervriendelijk. Geen scheve hoofden als je kind een keer het eten van tafel gooit. Geen probleem als je kinderen eerst komen eten in het restaurant en je ze daarna op bed gaat leggen en je zelf 1 uur laten terug komt om uitgebreid te dineren samen met je lief. De tafel wordt opnieuw gedekt en je bent welkom.
 15. Raffi – De entertainment vos van het hotel komt elke dag bij het ontbijt even buurten. Ook doen de mensen van de animatie elke dag een afscheidsdansje en wordt bv. een keer in de week zijn verjaardag gevierd. De kinderen houden van hem en knuffelen hem alsof ie een van hen is. raffi entertainment martinhal vakantie
 16. Vervoer – Je kunt supermakkelijk een taxi reserveren van en naar het stadje. Voor een ochtendwandeling of een middag aan het strand bijvoorbeeld. Ze vragen keurig van tevoren hoeveel kinderen er mee gaan en hoe oud ze zijn. Autostoeltjes worden geregeld. En ze zijn altijd keurig op tijd, ook dat nog!
 17. Fietsen – Deze kun je bij het hotel huren en de omgeving is schitterend. Wij fietsten bv. de boulevard af richting Estoril. Supergaaf! En wederom: alles wordt geregeld voor de kinderen. Van eigen fietsen, tot gids, tot helmpjes of tot een loopfietsje voor op het terrein. fietsen cascais portugal
 18. Speelgoed – Er is overal genoeg! Je hoeft echt haast niets zelf mee te nemen. In de zandbak ligt een overvloed aan speelgoed. Bij de balie kun je heel veel soorten ballen lenen om mee te spelen in de voetbalkooi of bij de basket.
 19. Er op uit – In de omgeving is genoeg te doen! Cascais is een heel leuk, schattig stadje met een schitterende boulevard om over te wandelen. Maar met de trein sta je in 45 minuten in hartje Lissabon bijvoorbeeld. Zo bezochten wij op een wat minder mooie dag het grote aquarium aldaar! 
 20. Personeel – Hele, grote, pluim! Je hoeft hier niet alles uit te leggen, ze begrijpen na 2 woorden al wat je wilt gaan zeggen. Denken met je mee, helpen je uit de brand. Geen enkele vraag is te gek. Ze staan altijd voor je klaar, de bediening is super. Ze komen aan je vragen hoe je dag was of je nog plannen hebt of alles bevalt of je nog wensen hebt. 

Ben je om?! Wij overwegen serieus om dit jaar nog een keer te gaan en nu naar het resort in de Algarve, zo heerlijk was deze trip. Je zult hier echt niet teleurgesteld van terug komen!

Similar posts
 • Afscheid nemen van de baby- en dreumestijd Zoals ik gisteren al schreef wordt mijn lieve, kleine boef komend weekend 3 jaar. Dan is zijn baby- en dreumestijd echt voorbij. Hoewel kinderen natuurlijk altijd groeien en ze altijd groter worden, vind ik dit nu wel een mijlpaal. Toen ons dametje drie werd vond ik dat niet zo bijzonder. Het is zo een tussenin [...]
 • 10x Toffe cadeau’s voor een 3-jarige! Mijn kleine boef wordt binnenkort al weer drie jaar. DRIE JAAR! Lekker cliché, maar man de tijd vliegt echt voorbij. Alleen daar gaat deze blog niet over. Het gaat over de cadeau’s voor een driejarige. Want wat geef je een jongen die drie wordt? Ik vind het een lastige leeftijd. Bij ons dametje konden we [...]
 • Hoe ga je om met peuter boosheid? Herken je dat? Dat elke keer voordat je kind een groeispurt maakt (of een sprongetje, zo je wilt) het echt zo ongeveer de hel is in huis? Ze willen in zo’n periode vaak allerlei dingen die ze nog (net) niet kunnen en dat is hartstikke frustrerend. Zowel voor je kind als voor jou als ouder. [...]
 • 6x Date night voor het komende jaar Elke maand minimaal 1x samen op pad, zonder de kinderen dus, dat is ONS goede voornemen. Afgelopen jaar is dit namelijk vrijwel niet voorgekomen. Omdat, ja, omdat……? Wie het weet mag het zeggen. Vaak doordat het als laatste op het to-do-lijstje staat en er altijd wel weer iets anders tussen komt.  Het stomme is, ik [...]
 • Een oppas: whoeah SPANNEND! Vorig jaar, ergens in het voorjaar, beloofde ik aan mijn lief dat ik een oppasmeisje zou gaan zoeken. Het was tijd voor af en toe en avondje samen, zonder kinderen. We hadden besloten dat we dat veel te weinig deden en hadden al lang, lang geleden geconcludeerd dat zulk soort dingen van levensbelang zijn voor [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer