Poldermama

Hoppies: alles-in-een speelplezier in de natuur!

In de eerste week van de zomervakantie, toen alleen regio midden nog maar vakantie had, toog ik met mijn twee kinderen, op een niet-al-te-mooie-maar-wel-droge-dag, naar Hoppies. Een plek in de natuur waar je eigenlijk alles-in-een hebt voor een dag speelplezier met je kinderen.  speeltuin hoppies

In de eerste plaats in Hoppies gewoon een heerlijke plek om te zijn. Zowel voor kinderen als voor ouders. Het is groot en ruim opgezet, waardoor er plek genoeg is om te spelen en te zitten. De natuur is de belangrijkste speelkameraad van de kinderen bij Hoppies: zand, water en groen.

Spelen in de natuur

Natuur- en waterspeeltuin – Dit is DE attractie van Hoppies. Er is een natuurlijke kreek aangelegd met water. Deze ontspringt uit een bron, waarna het water over de stenen zo de kreek inloopt. De kreek begint smal en ondiep en eindigt heel breed en dieper. Rondom de kreek is overal gras. Maar in dat gras ligt allerlei materiaal om mee aan de gang te gaan. Boomstammen, touw, van die plastic vaten en ga zo maar door. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven! Op bepaalde plekken zijn er ook kleine eilandjes in het water, waar ze door middel van boomstammen naar toe kunnen lopen. Ook is er zo’n trekvlot over het breedste gedeelte.  

De bodem van de kreek bestaat uit klei en modder, dus echt schoon worden je kinderen er niet van als ze hier spelen! Maar: lekker belangrijk! Bij de toiletten buiten staan er douches en hangen er losse slangen waar je je kinderen mee af kunt spoelen voor ze naar binnen willen of mee naar huis moeten.

Speeltuin voor de kleintjes – Er is een verkeerspark met trekkers, aanhangwagens, fietsjes en autootjes om mee te spelen. Er staat een waterpomp waarmee ze de giertanks voor achter de trekkers vol kunnen gieten. En ze kunnen een route fietsen. Verder is er een enorme zandbak vol speelgoed en allerlei speeltoestellen waar ze op kunnen spelen.

En verder bij Hoppies…….

Dierenweide – Achter het hek is een kinderboerderij met allerlei dieren die het prima vinden om geaaid te worden. Denk aan schapen, geiten, ezels, koeien en alpaca’s. Hier is het wel gewenst dat er een volwassene meegaat om het hek goed af te sluiten. 

Maïsdoolhof – In de zomermaanden is het maïsdoolhof geopend. Je hoeft daar niet extra voor te betalen, je mag gewoon beginnen. Realiseer je wel goed dat je zeker 45 minuten bezig bent voor je er weer uit bent. In het doolhof staan regelmatig bordjes met een nummer. Daarbij hoort een meerkeuzevraag en aan de hand van het antwoord wordt je dan de goede (of bij een verkeerd antwoord dus de verkeerde) kant opgestuurd. Dat wil niet zeggen dat je dan in een keer goed loopt trouwens! Sinds ik van Polderpapa weet dat veel maïsdoolhoven op Google Maps staan, durf ik er toch wel in met twee kleine kinderen. Via Google Maps kom je er dan toch altijd uit, haha!

Blote voeten pad – Helemaal rondom het terrein ligt een blote voeten pad. Dit zijn diverse bakken vol met stenen in allerlei soorten en maten, maar ook boomstammen en stukje door het water balancerend aan een koord of over een bruggetje horen daarbij. Echt superleuk om te lopen met kinderen! Ons dametje vond het hartstikke leuk, ons heertje vond het daarentegen helemaal niets en is door geen enkele bak gelopen.  

Midgetgolf – Tegen een kleine extra betaling kun je een midgetgolf parcours afleggen op het terrein. Dit terrein is zichtbaar, maar ligt wel afgescheiden van de speeltuin.

Eten en drinken en ontspannen

Ook als ouder is het goed toeven bij Hoppies. Je kunt er voor kiezen om je eigen eten en drinken mee te nemen. Overal op het gras staan picknicktafels waar je mag zitten en je meegebrachte spullen mag nuttigen. Maar er is ook een heel groot terras en superleuk ingericht restaurant met een uitgebreide kaart. Daar staan genoeg gezonde (en ongezonde) lekkere dingen op. Zo heb jij ook een relaxte dag! Want je hoeft je kids echt niet in de gaten te houden hier. Hoogstens als ze nog geen zwemdiploma hebben of nog wat klein zijn om ze niet kwijt te raken. Of als je zelf natuurlijk ook gewoon veel lol wilt hebben, haha!

Toen wij er waren hadden we de hele tuin voor onszelf! Maar ook zeker op minder mooie dagen kun je je hier goed vermaken hoor! Zeker in de zomer als de temperatuur ook zonder zon heel prima is, is het goed toeven bij Hoppies. Voor kinderen vanaf een meter moet je entree betalen, €7,50. Maar ook voor kinderen onder een meter betekent deze plek een dag vol plezier! Volwassenen betalen overigens €4,00.

Heb jij nog een toffe aanrader bij jou in de buurt waar je lekker buiten kunt spelen?

 

Similar posts
  • Studio Lieverik: het allermooiste cadeau aan mezelf! Vandaag is mijn verjaardag! En vandaag gaat er iets bijzonders gebeuren. Voor het eerst in mijn leven ga ik mezelf iets heel speciaals cadeau doen op mijn verjaardag. Dat klinkt natuurlijk een beetje gek, want wie geeft zichzelf nu een cadeau op zijn verjaardag? Maar dit is een bijzonder cadeau. Het is geen materialistische gift, het [...]
  • Elk weekend naar de camping, is dat niet saai? Oktober komt in zicht en dat betekent dat het einde van het kampeerseizoen er ook aan komt. Ons eerste kampeerjaar met een seizoensplek komt dus ook bijna aan zijn einde. Tijd om de balans op te maken en nog wat laatste vragen in dit avontuur te beantwoorden. Vandaag neem ik jullie mee in de vraag [...]
  • Kleutermode: wat is er hip volgens een kleuter? Wat is er in de mode? Niet echt een vraag die een kind zichzelf stelt als hij zijn kleren aantrekt. Kleine kinderen boeit het al helemaal niet. Vaak koopt moeder de kleding die ze zelf leuk vind, in de kleuren die ze zelf leuk vind en dat trekt het kind gewoon aan. Zonder commentaar. Wat [...]
  • Een vermoeid kind: naar school of thuis houden? Vorige week was het voor de eerste keer zo ver. Ik merkte het aan alles: ons dametje was ’s avonds hyperactief, snel boos, snel huilen, kortom MOE. Heel erg moe. Maar dat is ook niet zo gek na al die eerste indrukken in de eerste weken van school. Want iedereen moet daaraan wennen na een [...]
  • Oma past wel een dagje op….. of toch niet? Recent stond er een groot artikel in de krant over gestreste opa’s en oma’s. Die zo druk zijn met oppassen op hun kleinkinderen dat ze haast overwerkt raken. Ik schrok daar behoorlijk van en besloot eens op onderzoek uit te gaan. Is dit echt iets wat heel vaak voor komt?  Op het plein na schooltijd [...]

1 commentaar

  1. 1 september 2017    

    Ik vind dit echt prachtig! Wat een mooi initiatief. Dit is echt gezond en natuurlijk spelen.
    nicole onlangs geplaatst…Atag vaatwasser definitief kapot: rechten als consumentMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer