Poldermama

Een seizoensplaats: hoe bevalt het tot nu toe?

Over 3 weken begint hier de zomervakantie. En dan staan we dus al een heel voorseizoen lang op de camping met onze gepimpte sleurhut. Inmiddels zijn we er 3 weekenden geweest en een lang weekend met Hemelvaart. Maar………… bevalt het eigenlijk wel?  Wat valt mee en wat valt tegen? Vandaag geef ik jullie daarom een tussenstand. caravan seizoensplek slipperdag

Wat zijn echt voordelen van een seizoensplek?

Om te beginnen: de weekenden dat we in Zeeland zijn, zijn heerlijk! Het is echt waar, elk weekend dat je niet thuis bent voelt als een vakantie. Ook al is het maar een nachtje. En waarom dat zo is?

 • we nemen geen electronica mee, dus je komt even helemaal tot rust. En nee, dat mist niemand. De kinderen zijn te druk met spelen en ik kan eindelijk weer eens een boek lezen of aan mijn ‘project’ werken.
 • je hoeft er niets! Want je kunt er niets, haha! Dus geen to-do lijstjes met wassen, kleding opvouwen, boodschappen doen voor de week, klusjes die nog gedaan moeten worden. Het enige wat je kunt is voor je tent in de zon gaan zitten, genieten van je kinderen met een lekker glaasje. Of lekker op de fiets naar het strand en daar gaan zitten genieten.
 • je maakt je nergens druk over. Ons heertje heeft maar 30 seconden nodig en hij is helemaal vies. Thuis word ik dan gek, maar daar…… Ik neem geen eens goede kleding mee, word maar vies, doe maar gek. ’s Avonds gaan we onder de douche en klaar.
 • je laat makkelijker los. De camping is klein, dus ja, ze mogen prima zelf over de camping lopen. Komt het middagslaapje net even niet goed uit, dan doen we hem toch gewoon wat later? Na het avondeten nog lang buiten spelen, geen probleem, geniet er van.
 • buitenleven! We ontdekken de natuur weer door de ogen van onze kinderen. We zien strandschatten, leren bloemen namen, vertellen over bunkers, zeedieren, eb en vloed, maken vliegers en ga zo maar door. kamperen seizoensplek vliegeren
 • rust. Het leven is hier rustiger en relaxter. De dorpjes zijn kleiner. Het publiek ontspannen. De sfeer fijn.
 • de zon. Die schijnt daar namelijk op een of andere manier ALTIJD! En daar word je heel erg vrolijk van!
 • de hond mag mee en hij vind het daar ook hartstikke leuk!
 • er komen regelmatig vrienden of familie op visite en dat is gezellig!

Wat zijn tegenvallers?

Het is toch wel 1,5 uur rijden en hoewel dat maar 15 minuten langer is dan naar opa en oma, voelt het wel een stuk langer. Dus op vrijdagavond, als we beiden pas rond 6 uur thuis zijn, komt het er echt niet meer van dat we dan nog naar Zeeland rijden. Zaterdagochtend vertrekken is het dus altijd. En dat is niet erg, we zijn er altijd voor de middag.

Hetzelfde geldt voor het naar huis rijden op zondagavond. Vooral na echt warme zondagen is het aansluiten in de file naar huis. We hebben afgeschaft dat we eten koken daar op zondag en halen altijd een visje of patatje in Zoutelande en rijden dan op huis aan. Maar het is of heel vroeg vertrekken om zonder file naar huis te rijden of heel laat. Wij rijden vaak weg op kinderbedtijd en komen dan pas rond half 9 thuis. Ik weet niet of het pedagogisch verantwoord is, maar goed. Ons dametje slaapt als een os in de auto, dus die hevelen we over en dan gaat op maandag prima op school. Ons heertje daarentegen is een notoire slaapweigeraar-in-de-auto, maar die hoeft ook nog niet naar school gelukkig, haha!

Het lijkt wel of je nooit klaar bent met het aanslepen van spullen! We zijn er nu toch al zeker 4 keer geweest en nog staat er een lijstje in mijn telefoon van dingen die we daar nog missen. Ook was het de eerste 3 keer echt de auto volproppen met spullen die er nog naar toe moesten, maar inmiddels staat alles er.

Dingen waar we niet aan hebben gedacht

 • Dat je het gras rondom je tent en caravan dus zelf moet maaien met een kantenmaaier of grasmaaier. Want met de grote grasmaaier komen ze niet zo dicht bij je tent omdat ze hem natuurlijk niet willen beschadigen. Dus als je een week of 3/4 niet geweest bent is het echt noodzakelijk dat je het gras zelf even bijmaait.
 • Dat je goed moet nadenken voor je weer vertrekt. We hebben al twee keer de campingeigenaar moeten bellen of hij voor ons de koelkast wilde uitzetten en het gas wilde dichtdraaien! Oeps! Gelukkig is hij onwijs aardig.
 • Dat je soms thuis stress hebt als het slecht weer is. In het verlengde stuk van onze voortent bleef namelijk telkens water staan. Pas bij bezoek 4 kon manlief het oplossen. Maar feit blijft dat als het stormt, zoals vorige week, dat je hem echt wel een beetje knijpt of je tent niet de lucht in is gegaan. (Niet dus, want geen bericht daarover gehad, haha!)
 • Dat het dom is als je de vuilniszak niet weggooit omdat je nooit weet wanneer je er weer naar toe gaat. En dat de katten hem dan open krabben en dat je voortent dan heel erg vies is, jak.

Alsof we nog nooit gekampeerd hebben, haha! Maar ach, daar leert een mens van. En vooralsnog bevalt het hartstikke goed. Ik hoop op een lange en warme zomervakantie. Ik zie mezelf daar zeker wel een paar weken zitten namelijk!

Waar ga jij heen in de zomervakantie?

 

 

Similar posts
 • Afscheid nemen van de baby- en dreumestijd Zoals ik gisteren al schreef wordt mijn lieve, kleine boef komend weekend 3 jaar. Dan is zijn baby- en dreumestijd echt voorbij. Hoewel kinderen natuurlijk altijd groeien en ze altijd groter worden, vind ik dit nu wel een mijlpaal. Toen ons dametje drie werd vond ik dat niet zo bijzonder. Het is zo een tussenin [...]
 • 10x Toffe cadeau’s voor een 3-jarige! Mijn kleine boef wordt binnenkort al weer drie jaar. DRIE JAAR! Lekker cliché, maar man de tijd vliegt echt voorbij. Alleen daar gaat deze blog niet over. Het gaat over de cadeau’s voor een driejarige. Want wat geef je een jongen die drie wordt? Ik vind het een lastige leeftijd. Bij ons dametje konden we [...]
 • Hoe ga je om met peuter boosheid? Herken je dat? Dat elke keer voordat je kind een groeispurt maakt (of een sprongetje, zo je wilt) het echt zo ongeveer de hel is in huis? Ze willen in zo’n periode vaak allerlei dingen die ze nog (net) niet kunnen en dat is hartstikke frustrerend. Zowel voor je kind als voor jou als ouder. [...]
 • 6x Date night voor het komende jaar Elke maand minimaal 1x samen op pad, zonder de kinderen dus, dat is ONS goede voornemen. Afgelopen jaar is dit namelijk vrijwel niet voorgekomen. Omdat, ja, omdat……? Wie het weet mag het zeggen. Vaak doordat het als laatste op het to-do-lijstje staat en er altijd wel weer iets anders tussen komt.  Het stomme is, ik [...]
 • Een oppas: whoeah SPANNEND! Vorig jaar, ergens in het voorjaar, beloofde ik aan mijn lief dat ik een oppasmeisje zou gaan zoeken. Het was tijd voor af en toe en avondje samen, zonder kinderen. We hadden besloten dat we dat veel te weinig deden en hadden al lang, lang geleden geconcludeerd dat zulk soort dingen van levensbelang zijn voor [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer