Poldermama

10x Toffe cadeau’s voor een 3-jarige!

Mijn kleine boef wordt binnenkort al weer drie jaar. DRIE JAAR! Lekker cliché, maar man de tijd vliegt echt voorbij. Alleen daar gaat deze blog niet over. Het gaat over de cadeau’s voor een driejarige. Want wat geef je een jongen die drie wordt? Ik vind het een lastige leeftijd. Bij ons dametje konden we ook al niet echt iets bedenken om haar te geven. En nu bij ons heertje lopen we tegen dezelfde problemen aan. 

Want die loopfiets hebben ze al gekregen toen ze twee werden (tenminste, vaak wel) en in een huishouden met een oudere broer of zus zijn vaak de nodige andere dingen al op voorraad. Denk aan puzzels, knutselspullen en Duplo. Voor baby- en dreumesspeelgoed zijn ze nu echt wel te klein. De moeilijkheid zit hem er juist in, dat ze in het jaar dat ze drie jaar weer ontzettend veel gaan leren. Want na dit jaar gaan ze naar school. Dus als ze drie zijn kan er qua speelgoed weer een heleboel meer!

Maar er is ook nog genoeg te kiezen! Daarom deel ik vandaag onze top 10 met jullie! Sommige heeft ons heertje al, en zijn een succes, anderen nog niet, maar wie weet krijgt hij die wel op zijn verjaardag. Houd in elk geval in gedachten dat een drie-jarige graag wil spelen: rollenspelen, verhalen naspelen, fantasie. Maar ook rennen, springen, klauteren, bouwen en andere fysieke activiteiten met andere kinderen zijn favoriet.

Voor ons heertje telt er op dit moment weinig anders dan dino’s, trekkers, koeien en zijn werkbank (aka timmeren, schroeven en bouwen). Dus onderstaande tips zijn daar op geïnspireerd.

Lego

lego bouwset classic cadeau 3-jarigeBouwen en slopen. Bouwen en slopen. Dat is wat jongens doen. Vooral dat slopen is hier nogal een ding in huis. Want grote zus wil helemaal niet dat haar Lego Friends dorp gesloopt wordt. Dus wat is er dan beter dan een grote doos vol losse steentjes. Bouwen maar! Geschikt voor een 3-jarige hoor ik je denken. JA! Duplo is leuk, maar Lego past prima in hun ontwikkeling van dit jaar EN kan nog jaren mee.

Tiptoi dieren

tiptoi dieren cadeau 3-jarigeZeker als je al een Tiptoi pen in huis hebt is dit twee vliegen in een klap. Je kunt dieren kopen waar je kind interesse in heeft. Daar kan hij naar hartenlust mee spelen. Maar met de pen kunnen ze er op een andere manier mee spelen. Spelletjes, informatie, verhalen. Is weer eens wat anders. En vind je het geluid irritant? Geef ze er een koptelefoon bij!

Constructie sets

bouwset constructieset cadeau 3-jarigeBouwen to the next level. Dus niet een paar schroefjes bij een werkbankje, nee een complete bouwset, zodat ze helemaal los kunnen gaan. Kunnen ze raketten bouwen tot ze er bij neer vallen, zonder dat er te weinig plankjes of schroefjes zijn. Deze krijgt ons heertje van ons voor zijn verjaardag. Kan hij ‘schieters’ bouwen en lekker rommelen!

Garage

garage cadeau 3-jarigeZeker in combinatie met een treinbaan. Elke jongen heeft ontelbaar losslingerende auto’s, waar ze nooit allemaal tegelijk mee kunnen spelen. In een garage kunnen ze een mooie plek krijgen, ontstaan nieuwe verhalen. En elke treinbaan past er aan vast. Of als je kind meer van de trekkers is, dan is een mooie schuur natuurlijk ook een optie. En als je een handige man of opa hebt……. is zelf maken ook een hele goede optie.

Verrekijker

verrekijker cadeau 3-jarigeHier in huis echt een hit! Zowel binnenshuis als buitenshuis. Waarom dat weet ik niet, maar de hele zomer lang heeft hij met zijn verrekijker om zijn nek gelopen. Vogels zoeken, maar ook beestjes bekijken. Nu is het januari en zit veel naar buiten gaan er niet in, maar ook binnen dingen opzoeken en bekijken is tof. Doe er zo’n potje met een vergrootglas bij en klaar is je mini Freek Vonk.

Speelmat

speelmat cadeau 3-jarigeSuperleuk voor alle fantasieverhalen en leuk om te combineren met Playmobil, Lego en alle autootjes die er zijn. Ze zijn er in allerlei soort en maten. Sommige zijn zelfs zo groot dat je er makkelijk met meerdere kinderen tegelijk aan kunt spelen.

 

Speeldieren

speeldieren koeien cadeau 3-jarigeHet lijkt onbenullig, maar de simpelste dingen zorgen vaak voor uren speelplezier. Rijtjes, onder de stoelen, in de garages, verhalen naspelen. Ons heertje speelt altijd boerderijtje, maar heeft voornamelijk trekkers. Dus koeien zouden hem dolgelukkig maken.

Playmobil

playmobil cadeau 3-jarigeVoor het bedenken of naspelen van situaties uit het dagelijkse leven of uit hun fantasie is Playmobil zeer geschikt. Er zijn veel sets die aansluiten bij het leven van een 3-jarige, maar ook bij de interesse van jouw kind. Zoals in ons geval bijvoorbeeld een toffe dinoset. En Playmobil is voor jou als ouders ideaal: uitpakken, neerzetten en klaar.

Bambino Loco

bambino loco cadeau 3-jarigeDe versie van Mini Loco voor kinderen die nog niet kunnen lezen. Het werkt met plaatjes, zodat het een minipuzzeltje wordt. Zo moeten ze bijvoorbeeld op zoek naar uitvergrootte plaatjes of details. Na het omdraaien is er een bolletjespatroon zichtbaar waardoor ze zelf kunnen checken of ze het goed gedaan hebben.

Electro

electro cadeau 3-jarigeWat hoort bij elkaar? Er zijn heel veel verschillende platen en de makkelijke platen zijn zeker geschikt voor kinderen van drie. Misschien niet als ze net drie zijn, maar tegen het einde aan lukt dit zeker. Je kind oefent op zijn concentratie en speelt meteen een leuk spelletje.

 

Heb jij nog een goede tip om het lijstje aan te vullen? Laat het me weten!

Similar posts
  • Afscheid nemen van de baby- en dreumestijd Zoals ik gisteren al schreef wordt mijn lieve, kleine boef komend weekend 3 jaar. Dan is zijn baby- en dreumestijd echt voorbij. Hoewel kinderen natuurlijk altijd groeien en ze altijd groter worden, vind ik dit nu wel een mijlpaal. Toen ons dametje drie werd vond ik dat niet zo bijzonder. Het is zo een tussenin [...]
  • Hoe ga je om met peuter boosheid? Herken je dat? Dat elke keer voordat je kind een groeispurt maakt (of een sprongetje, zo je wilt) het echt zo ongeveer de hel is in huis? Ze willen in zo’n periode vaak allerlei dingen die ze nog (net) niet kunnen en dat is hartstikke frustrerend. Zowel voor je kind als voor jou als ouder. [...]
  • 6x Date night voor het komende jaar Elke maand minimaal 1x samen op pad, zonder de kinderen dus, dat is ONS goede voornemen. Afgelopen jaar is dit namelijk vrijwel niet voorgekomen. Omdat, ja, omdat……? Wie het weet mag het zeggen. Vaak doordat het als laatste op het to-do-lijstje staat en er altijd wel weer iets anders tussen komt.  Het stomme is, ik [...]
  • Een oppas: whoeah SPANNEND! Vorig jaar, ergens in het voorjaar, beloofde ik aan mijn lief dat ik een oppasmeisje zou gaan zoeken. Het was tijd voor af en toe en avondje samen, zonder kinderen. We hadden besloten dat we dat veel te weinig deden en hadden al lang, lang geleden geconcludeerd dat zulk soort dingen van levensbelang zijn voor [...]
  • Welke levenslessen neem ik mee uit 2017? Het nieuwe jaar is begonnen. Dat betekent dat er 365 (nu nog 364) nieuwe dagen voor je liggen als een onbeschreven blad. Je kunt ze invullen hoe je wilt. Maar hoe je dat doet heeft vaak te maken met dingen die je in het verleden hebt meegemaakt of geleerd. Daarom neem ik je vandaag mee [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer