Poldermama

Pictures from Poldermama #53: Carnaval en pimp my caravan!

Afgelopen weekend konden we er niet om heen: het was Carnaval! Zelf kom ik van boven de rivieren, maar Polderpapa komt uit Brabant, dus dan ontkom je er niet aan. Hij is geen diehard vierder, maar met familie gaan we wel altijd naar de optocht in het dorp bij superopa en superoma kijken. Dat is een soort traditie en hartstikke gezellig.

Donderdag werden de outfits thuis al even gepast. Ons dametje was helemaal blij met haar meisjespiraten-outfit en wilde voor het eerst ook echt verkleed mee naar de optocht. Voorgaande jaren vond ze dat nog echt te spannend en moest ze er niets van hebben. Ons heertje vond alles prima en hij kreeg het tijgerpak aan dat ik vorig jaar voor ons dametje naaide (maar wat ze dus niet heeft gedragen). We testten het schminken vast uit en waren er helemaal klaar voor. 

Dit jaar werd het carnavalsfeest wel een stapje verder getild bij opa en oma. Ons dametje zat namelijk ’s morgens in vol ornaat op de bank, maar er was nog niemand en dus was ze een beetje teleurgesteld: hoe kon het nu een echt feestje worden? Opa was de reddende engel, want hij kwam namelijk terug van het boodschappen doen met een hele tas vol slingers, confetti, ballonnen en serpentine! Helemaal in piratenstijl! Of we het huis helemaal wilden versieren voor iedereen er was! Nou dat liet ze zich geen twee keer zeggen. ‘Oh dit wordt echt fantastisch!’ en ‘Dit wordt het beste feest ooit!’ waren veel gehoorde teksten deze dag. 

Toen iedereen er ’s middags was vertrokken we naar superopa en superoma. Er werd gespeeld met de nichtjes, gesnoept van de tafel en er werden eitjes gezocht bij de kippen. Na een uurtje kwam de optocht voorbij en wandelden we naar de straat. Samen met een hele grote zak vol confetti en serpentine. Dat was natuurlijk fantastisch! Dat je dat zo maar mag gooien! 

En dan al die verklede mensen en de muziek en soms werd er snoep uitgedeeld. Het kon niet op. Na afloop aten we worstenbroodjes en daarna gingen we naar huis. Daar rolden de kinderen moe maar voldaan hun bedje in, wat een dag! 

Zondag stond in het teken van onze ‘pimp my caravan’-missie. Polderpapa en ik gingen aan de slag in onze caravan. We stripten hem compleet van binnen. Maakten hem schoon, schuurden hem op, maakten hem nog een keer schoon en zette hem in de grondverf. Tenminste, het eerste gedeelte dan. Wat een klus lieve mensen, maar daarover later meer. Maar het geeft wel veel voldoening. Wat een beetje wit al niet kan doen voor zo’n lelijk interieur, haha!

Ons dametje mocht een beetje helpen. Maar vooral speelde ze met de Lego, met haar grote liefde Tom. Want die kan echt goed bouwen mam. En ja, dat zal ik niet ontkennen als er hele hotels verrijzen met trampolines en schommels in de tuin…… Ons heertje speelde lekker buiten met de honden, het water en de steentjes. Tot hij helemaal zeiknat was en lekker in zijn bed mocht bijslapen. Wij waren echt de hele middag met de caravan bezig, en het was een takkewerk, maar het gaf wel veel voldoening. Ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat, haha! 

’s Avonds was de hele familie over de vloer en zaten we aan een megavolle piratenfeesttafel te smullen van frietjes. Oma haalde als afsluiter van het heerlijke weekend ook nog ijsjes. Het kon niet op met het feest! Het was een geslaagd Carnavalsweekend in elk geval!

Hoe heb jij Carnaval gevierd? Heb je ook een optocht gezien of zelfs meegelopen?

Similar posts
  • Poldermama neemt een sabbatical! Wat doe je als je het te druk hebt? Juist, dan neem je even een pauze. En dat is precies wat ik ga doen met Poldermama. Ik neem een sabbatical! Vind ik bloggen dan niet meer leuk? Dat is het helemaal niet, ik vind Poldermama nog steeds superleuk. Ik loop over van ideeën om over [...]
  • Play-Doh kleuren en vormen Knutselen staat met stip op 1 hier als favoriete activiteit. Maar als mama een keer niet zo veel zin heeft in rommel, dan is kleien een goede tweede. We waren dan ook superblij dat we een van de nieuwe Play-doh sets mochten uitproberen. Het werd de kleuren en vormen set en dat was een groot [...]
  • 5 tips voor een heerlijke paddestoelen boswandeling Het is herfst! Als de herfstvakantie dichterbij komt, dan komt de herfst vaak echt in zicht. De nazomerdagen zijn voorbij, het gaat waaien, de blaadjes verkleuren en vallen van de bomen. En dan weet je: de herfst is begonnen. Een heel mooi seizoen om met je kinderen de natuur in te trekken. En om je [...]
  • Ga jij voor Halloween in huis? Nu zelfs de kinderboekenweek dit jaar het thema griezelen heeft, ontkom je er haast niet aan. Halloween is aan een enorme opmars bezig de laatste jaren in Nederland. Voor ik moeder werd moest ik er niet zoveel van hebben eerlijk gezegd. Ik vond het maar onzin, dat Amerikaanse feestje. Ik liet de hype links liggen. [...]
  • Poldermama winweek: toffe en hippe gadgets van Radbag Afgelopen week kon je twee keer een tof cadeautje winnen voor je kleintje. (Kijk anders nog even terug om een tof T-shirt te winnen of een glinsterende set haaraccessoires). Maar het is ook wel leuk om een keer iets voor jezelf te kunnen winnen. Daarom sluit ik de week af met een winactie voor jou! Ik [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer