Poldermama

Pictures from Poldermama #53: Carnaval en pimp my caravan!

Afgelopen weekend konden we er niet om heen: het was Carnaval! Zelf kom ik van boven de rivieren, maar Polderpapa komt uit Brabant, dus dan ontkom je er niet aan. Hij is geen diehard vierder, maar met familie gaan we wel altijd naar de optocht in het dorp bij superopa en superoma kijken. Dat is een soort traditie en hartstikke gezellig.

Donderdag werden de outfits thuis al even gepast. Ons dametje was helemaal blij met haar meisjespiraten-outfit en wilde voor het eerst ook echt verkleed mee naar de optocht. Voorgaande jaren vond ze dat nog echt te spannend en moest ze er niets van hebben. Ons heertje vond alles prima en hij kreeg het tijgerpak aan dat ik vorig jaar voor ons dametje naaide (maar wat ze dus niet heeft gedragen). We testten het schminken vast uit en waren er helemaal klaar voor. 

Dit jaar werd het carnavalsfeest wel een stapje verder getild bij opa en oma. Ons dametje zat namelijk ’s morgens in vol ornaat op de bank, maar er was nog niemand en dus was ze een beetje teleurgesteld: hoe kon het nu een echt feestje worden? Opa was de reddende engel, want hij kwam namelijk terug van het boodschappen doen met een hele tas vol slingers, confetti, ballonnen en serpentine! Helemaal in piratenstijl! Of we het huis helemaal wilden versieren voor iedereen er was! Nou dat liet ze zich geen twee keer zeggen. ‘Oh dit wordt echt fantastisch!’ en ‘Dit wordt het beste feest ooit!’ waren veel gehoorde teksten deze dag. 

Toen iedereen er ’s middags was vertrokken we naar superopa en superoma. Er werd gespeeld met de nichtjes, gesnoept van de tafel en er werden eitjes gezocht bij de kippen. Na een uurtje kwam de optocht voorbij en wandelden we naar de straat. Samen met een hele grote zak vol confetti en serpentine. Dat was natuurlijk fantastisch! Dat je dat zo maar mag gooien! 

En dan al die verklede mensen en de muziek en soms werd er snoep uitgedeeld. Het kon niet op. Na afloop aten we worstenbroodjes en daarna gingen we naar huis. Daar rolden de kinderen moe maar voldaan hun bedje in, wat een dag! 

Zondag stond in het teken van onze ‘pimp my caravan’-missie. Polderpapa en ik gingen aan de slag in onze caravan. We stripten hem compleet van binnen. Maakten hem schoon, schuurden hem op, maakten hem nog een keer schoon en zette hem in de grondverf. Tenminste, het eerste gedeelte dan. Wat een klus lieve mensen, maar daarover later meer. Maar het geeft wel veel voldoening. Wat een beetje wit al niet kan doen voor zo’n lelijk interieur, haha!

Ons dametje mocht een beetje helpen. Maar vooral speelde ze met de Lego, met haar grote liefde Tom. Want die kan echt goed bouwen mam. En ja, dat zal ik niet ontkennen als er hele hotels verrijzen met trampolines en schommels in de tuin…… Ons heertje speelde lekker buiten met de honden, het water en de steentjes. Tot hij helemaal zeiknat was en lekker in zijn bed mocht bijslapen. Wij waren echt de hele middag met de caravan bezig, en het was een takkewerk, maar het gaf wel veel voldoening. Ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat, haha! 

’s Avonds was de hele familie over de vloer en zaten we aan een megavolle piratenfeesttafel te smullen van frietjes. Oma haalde als afsluiter van het heerlijke weekend ook nog ijsjes. Het kon niet op met het feest! Het was een geslaagd Carnavalsweekend in elk geval!

Hoe heb jij Carnaval gevierd? Heb je ook een optocht gezien of zelfs meegelopen?

Similar posts
  • Afscheid nemen van de baby- en dreumestijd Zoals ik gisteren al schreef wordt mijn lieve, kleine boef komend weekend 3 jaar. Dan is zijn baby- en dreumestijd echt voorbij. Hoewel kinderen natuurlijk altijd groeien en ze altijd groter worden, vind ik dit nu wel een mijlpaal. Toen ons dametje drie werd vond ik dat niet zo bijzonder. Het is zo een tussenin [...]
  • 10x Toffe cadeau’s voor een 3-jarige! Mijn kleine boef wordt binnenkort al weer drie jaar. DRIE JAAR! Lekker cliché, maar man de tijd vliegt echt voorbij. Alleen daar gaat deze blog niet over. Het gaat over de cadeau’s voor een driejarige. Want wat geef je een jongen die drie wordt? Ik vind het een lastige leeftijd. Bij ons dametje konden we [...]
  • Hoe ga je om met peuter boosheid? Herken je dat? Dat elke keer voordat je kind een groeispurt maakt (of een sprongetje, zo je wilt) het echt zo ongeveer de hel is in huis? Ze willen in zo’n periode vaak allerlei dingen die ze nog (net) niet kunnen en dat is hartstikke frustrerend. Zowel voor je kind als voor jou als ouder. [...]
  • 6x Date night voor het komende jaar Elke maand minimaal 1x samen op pad, zonder de kinderen dus, dat is ONS goede voornemen. Afgelopen jaar is dit namelijk vrijwel niet voorgekomen. Omdat, ja, omdat……? Wie het weet mag het zeggen. Vaak doordat het als laatste op het to-do-lijstje staat en er altijd wel weer iets anders tussen komt.  Het stomme is, ik [...]
  • Een oppas: whoeah SPANNEND! Vorig jaar, ergens in het voorjaar, beloofde ik aan mijn lief dat ik een oppasmeisje zou gaan zoeken. Het was tijd voor af en toe en avondje samen, zonder kinderen. We hadden besloten dat we dat veel te weinig deden en hadden al lang, lang geleden geconcludeerd dat zulk soort dingen van levensbelang zijn voor [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer