Poldermama

Pictures from Poldermama #52: citytrip Nijmegen zussenweekend!

Al weer een weekend voorbij, jammer he?! Gelukkig is het voor mij wel aftellen want komend weekend begint de voorjaarsvakantie hier, ook superveel zin in. Maar afgelopen week was ik ook aan het aftellen naar het weekend, want samen met mijn 3 zusjes gingen we op ons jaarlijkse zussenweekend!!!

Vorig jaar zijn we daarmee begonnen en dat was een groot succes, daarom besloten we er een jaarlijks terugkerende traditie van te maken. Dit jaar konden we het niet echt eens worden over de bestemming, maar op aanraden kwamen we uit bij Nijmegen. En het was zeker een aanrader, lees maar mee.

Goede start: koffie op Utrecht Centraal

Zaterdagochtend vroeg zat ik al in de bus naar Utrecht. Daar hadden we afgesproken om het zussenweekend te beginnen met natuurlijk KOFFIE! Utrecht Centraal is natuurlijk helemaal verbouwd en hartstikke mooi geworden. Het is echt gaaf om daar even een rustpunt in te bouwen in je reis om van het station te genieten. Er is een soort etage in het station gebouwd waar allerlei tentjes zitten met een gaaf uitzicht over de stationshal. Wij ploften neer bij Bistro Centraal. Echt een superleuk en sfeervol tentje waar je voor schappelijke prijzen wat kunt drinken, maar ook kunt eten. Zowel ontbijt, lunch als diner. Je kunt broodjes zelf beleggen, verse yoghurt kiezen en zelf de inhoud en ga zo maar door.

Na een bakje koffie en het eerste gedeelte van het bijkletsen, stapten we in de trein naar Nijmegen. Gelukkig ligt het station daar vlakbij het centrum, dus liepen we meteen de stad in. zussenweekend utrecht centraal koffie

Lekker doorkletsen tijdens de lunch

Inmiddels was het lunchtijd en, wederom op aanraden, belandden we bij een hartstikke leuk lunchtentje. Nibbels is niet al te groot en zit op de Ganzenmarkt. Je kunt er niet reserveren en wij hadden geluk dat er een tafeltje vrijkwam toen we binnenkwamen. Ze serveren er allerlei heerlijke broodjes. Die echt goed belegd zijn. En van heel veel broodjes kun je ook een salade bestellen. Kun je niet kiezen dan hebben ze ook breekbrood voor 2 personen met diverse soorten beleg! 

Met onze buikjes vol liepen we daarna direct naar onze Escape Room. Dit hadden 3 van ons, waaronder ik, nog nooit gedaan. Het leek ons een leuke tijdsbesteding in de middag en gewoon heel leuk om te doen. Bij aankomst blijft het al een beetje mysterieus, want we moesten meteen al onze spullen in een kluisje doen en je ziet verder natuurlijk helemaal niets.

Aanrader: Escape Room

Van tevoren was ik benieuwd hoe leuk een Escape Room nu echt is. Kan iedereen zich nuttig maken? Word je niet depressief als je op het verkeerde spoor zit en niet meer verder komt? Is het eng? En ga zo maar door.

Wij kozen voor een escape room met de naam: The Museum Robbery, bij Mission Escape. Hierbij moet het beroemde Fabergé ei stelen uit het museum. Rooms met thema’s als ‘the gravejard’ en dat soort dingen spreken mij echt niet aan, ik houd niet van die lugubere dingen, maar deze leek me wel gaaf. 

Bij een escape room kijkt er dus 1 persoon van buiten mee in de kamer wat er precies gebeurd. Er hangen dus camera’s en microfoons zodat ze precies kunnen zien en horen wat er gebeurd en of je op het goede spoor zit. Bij deze escape room hadden we afgesproken dat we een hint zouden krijgen als we niet meer verder kwamen. Hier zat geen maximum aan en dat vond ik voor een eerste keer wel leuk. Zo bleef er een beetje vaart in zitten en lukte het ons uiteindelijk om ruim 5 minuten voor het einde te ontsnappen!

Ik denk als je het vaker speelt, dat je veel beter weet hoe het werkt en hoe je gerichter kunt zoeken. Want sommige dingen zijn echt wel ver gezocht hoor, haha! Maar wel gaaf om te ontdekken wat je samen allemaal kan. Want wat jij niet ziet, ziet een ander vaak wel. Kortom: ik vond het echt leuk en een aanrader. We hebben veel gelachen, maar ook goed samengewerkt en het is superleuk als het dus lukt!

Winkelen, borrelen en nog meer eten

Wat is een zussenweekend zonder winkelen? Na de escape room gingen we dus snel de stad in voor de winkels dicht gingen. Ik geloof niet dat we ooit gestopt zijn met praten gedurende deze dag, maar ach, ook daar is zussenweekend voor bedoeld toch? We zijn in elk geval weer helemaal bijgepraat, haha! 

Na het shoppen dropten we onze spullen bij de B&B en doken wij het centrum weer in. We aten bij een eetcafé op een van de vele pleinen. We waren te moe om nog op te staan, dus we bleven daar hangen tot we er uitgezet werden, haha! 

Koopzondag

Wij hoefden natuurlijk niet te ontbijten, want we hadden echt een mega-ontbijt in onze B&B en zaten dus hartstikke vol. Maar omdat de winkels pas om 12:00 uur open gaan op koopzondag (in Nijmegen is het elke zondag koopzondag, maar let wel op dat niet alle winkels open zijn!), hadden we nog wat tijd te overbruggen. We dronken nog wat een speelden een spelletje in een leuk tentje. Omdat winkeliers zelf mogen beslissen of ze open zijn of niet op zondag, zijn voornamelijk de grote ketens open en de leuke winkeltjes en boetiekjes niet. 

Gelukkig hadden wij al die leuke winkeltjes zaterdagmiddag al bekeken. Want dat zijn er een hoop hoor! Je kunt echt superleuk winkelen in Nijmegen, geloof mij maar!

Kortom: het was een geslaagd weekend en Nijmegen is echt een aanrader voor een citytrip! Binnenkort zal ik uitgebreider ingaan op wat je allemaal kunt doen in Nijmegen! Ik heb in elk geval al weer zin in het zussenweekend van volgend jaar! 

Ga jij wel eens met je broer(s) en/of zus(sen) op pad?

Similar posts
  • Afscheid nemen van de baby- en dreumestijd Zoals ik gisteren al schreef wordt mijn lieve, kleine boef komend weekend 3 jaar. Dan is zijn baby- en dreumestijd echt voorbij. Hoewel kinderen natuurlijk altijd groeien en ze altijd groter worden, vind ik dit nu wel een mijlpaal. Toen ons dametje drie werd vond ik dat niet zo bijzonder. Het is zo een tussenin [...]
  • 10x Toffe cadeau’s voor een 3-jarige! Mijn kleine boef wordt binnenkort al weer drie jaar. DRIE JAAR! Lekker cliché, maar man de tijd vliegt echt voorbij. Alleen daar gaat deze blog niet over. Het gaat over de cadeau’s voor een driejarige. Want wat geef je een jongen die drie wordt? Ik vind het een lastige leeftijd. Bij ons dametje konden we [...]
  • Hoe ga je om met peuter boosheid? Herken je dat? Dat elke keer voordat je kind een groeispurt maakt (of een sprongetje, zo je wilt) het echt zo ongeveer de hel is in huis? Ze willen in zo’n periode vaak allerlei dingen die ze nog (net) niet kunnen en dat is hartstikke frustrerend. Zowel voor je kind als voor jou als ouder. [...]
  • 6x Date night voor het komende jaar Elke maand minimaal 1x samen op pad, zonder de kinderen dus, dat is ONS goede voornemen. Afgelopen jaar is dit namelijk vrijwel niet voorgekomen. Omdat, ja, omdat……? Wie het weet mag het zeggen. Vaak doordat het als laatste op het to-do-lijstje staat en er altijd wel weer iets anders tussen komt.  Het stomme is, ik [...]
  • Een oppas: whoeah SPANNEND! Vorig jaar, ergens in het voorjaar, beloofde ik aan mijn lief dat ik een oppasmeisje zou gaan zoeken. Het was tijd voor af en toe en avondje samen, zonder kinderen. We hadden besloten dat we dat veel te weinig deden en hadden al lang, lang geleden geconcludeerd dat zulk soort dingen van levensbelang zijn voor [...]

1 commentaar

  1. 21 februari 2017    

    Wat een leuk idee zeg, zo’n zussenweekend! Dat kan ik ook wel eens doen eigenlijk met mijn zussen.
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Gezond eten in een restaurantMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer