Poldermama

Pictures from Poldermama #52: citytrip Nijmegen zussenweekend!

Al weer een weekend voorbij, jammer he?! Gelukkig is het voor mij wel aftellen want komend weekend begint de voorjaarsvakantie hier, ook superveel zin in. Maar afgelopen week was ik ook aan het aftellen naar het weekend, want samen met mijn 3 zusjes gingen we op ons jaarlijkse zussenweekend!!!

Vorig jaar zijn we daarmee begonnen en dat was een groot succes, daarom besloten we er een jaarlijks terugkerende traditie van te maken. Dit jaar konden we het niet echt eens worden over de bestemming, maar op aanraden kwamen we uit bij Nijmegen. En het was zeker een aanrader, lees maar mee.

Goede start: koffie op Utrecht Centraal

Zaterdagochtend vroeg zat ik al in de bus naar Utrecht. Daar hadden we afgesproken om het zussenweekend te beginnen met natuurlijk KOFFIE! Utrecht Centraal is natuurlijk helemaal verbouwd en hartstikke mooi geworden. Het is echt gaaf om daar even een rustpunt in te bouwen in je reis om van het station te genieten. Er is een soort etage in het station gebouwd waar allerlei tentjes zitten met een gaaf uitzicht over de stationshal. Wij ploften neer bij Bistro Centraal. Echt een superleuk en sfeervol tentje waar je voor schappelijke prijzen wat kunt drinken, maar ook kunt eten. Zowel ontbijt, lunch als diner. Je kunt broodjes zelf beleggen, verse yoghurt kiezen en zelf de inhoud en ga zo maar door.

Na een bakje koffie en het eerste gedeelte van het bijkletsen, stapten we in de trein naar Nijmegen. Gelukkig ligt het station daar vlakbij het centrum, dus liepen we meteen de stad in. zussenweekend utrecht centraal koffie

Lekker doorkletsen tijdens de lunch

Inmiddels was het lunchtijd en, wederom op aanraden, belandden we bij een hartstikke leuk lunchtentje. Nibbels is niet al te groot en zit op de Ganzenmarkt. Je kunt er niet reserveren en wij hadden geluk dat er een tafeltje vrijkwam toen we binnenkwamen. Ze serveren er allerlei heerlijke broodjes. Die echt goed belegd zijn. En van heel veel broodjes kun je ook een salade bestellen. Kun je niet kiezen dan hebben ze ook breekbrood voor 2 personen met diverse soorten beleg! 

Met onze buikjes vol liepen we daarna direct naar onze Escape Room. Dit hadden 3 van ons, waaronder ik, nog nooit gedaan. Het leek ons een leuke tijdsbesteding in de middag en gewoon heel leuk om te doen. Bij aankomst blijft het al een beetje mysterieus, want we moesten meteen al onze spullen in een kluisje doen en je ziet verder natuurlijk helemaal niets.

Aanrader: Escape Room

Van tevoren was ik benieuwd hoe leuk een Escape Room nu echt is. Kan iedereen zich nuttig maken? Word je niet depressief als je op het verkeerde spoor zit en niet meer verder komt? Is het eng? En ga zo maar door.

Wij kozen voor een escape room met de naam: The Museum Robbery, bij Mission Escape. Hierbij moet het beroemde Fabergé ei stelen uit het museum. Rooms met thema’s als ‘the gravejard’ en dat soort dingen spreken mij echt niet aan, ik houd niet van die lugubere dingen, maar deze leek me wel gaaf. 

Bij een escape room kijkt er dus 1 persoon van buiten mee in de kamer wat er precies gebeurd. Er hangen dus camera’s en microfoons zodat ze precies kunnen zien en horen wat er gebeurd en of je op het goede spoor zit. Bij deze escape room hadden we afgesproken dat we een hint zouden krijgen als we niet meer verder kwamen. Hier zat geen maximum aan en dat vond ik voor een eerste keer wel leuk. Zo bleef er een beetje vaart in zitten en lukte het ons uiteindelijk om ruim 5 minuten voor het einde te ontsnappen!

Ik denk als je het vaker speelt, dat je veel beter weet hoe het werkt en hoe je gerichter kunt zoeken. Want sommige dingen zijn echt wel ver gezocht hoor, haha! Maar wel gaaf om te ontdekken wat je samen allemaal kan. Want wat jij niet ziet, ziet een ander vaak wel. Kortom: ik vond het echt leuk en een aanrader. We hebben veel gelachen, maar ook goed samengewerkt en het is superleuk als het dus lukt!

Winkelen, borrelen en nog meer eten

Wat is een zussenweekend zonder winkelen? Na de escape room gingen we dus snel de stad in voor de winkels dicht gingen. Ik geloof niet dat we ooit gestopt zijn met praten gedurende deze dag, maar ach, ook daar is zussenweekend voor bedoeld toch? We zijn in elk geval weer helemaal bijgepraat, haha! 

Na het shoppen dropten we onze spullen bij de B&B en doken wij het centrum weer in. We aten bij een eetcafé op een van de vele pleinen. We waren te moe om nog op te staan, dus we bleven daar hangen tot we er uitgezet werden, haha! 

Koopzondag

Wij hoefden natuurlijk niet te ontbijten, want we hadden echt een mega-ontbijt in onze B&B en zaten dus hartstikke vol. Maar omdat de winkels pas om 12:00 uur open gaan op koopzondag (in Nijmegen is het elke zondag koopzondag, maar let wel op dat niet alle winkels open zijn!), hadden we nog wat tijd te overbruggen. We dronken nog wat een speelden een spelletje in een leuk tentje. Omdat winkeliers zelf mogen beslissen of ze open zijn of niet op zondag, zijn voornamelijk de grote ketens open en de leuke winkeltjes en boetiekjes niet. 

Gelukkig hadden wij al die leuke winkeltjes zaterdagmiddag al bekeken. Want dat zijn er een hoop hoor! Je kunt echt superleuk winkelen in Nijmegen, geloof mij maar!

Kortom: het was een geslaagd weekend en Nijmegen is echt een aanrader voor een citytrip! Binnenkort zal ik uitgebreider ingaan op wat je allemaal kunt doen in Nijmegen! Ik heb in elk geval al weer zin in het zussenweekend van volgend jaar! 

Ga jij wel eens met je broer(s) en/of zus(sen) op pad?

Similar posts
  • Poldermama neemt een sabbatical! Wat doe je als je het te druk hebt? Juist, dan neem je even een pauze. En dat is precies wat ik ga doen met Poldermama. Ik neem een sabbatical! Vind ik bloggen dan niet meer leuk? Dat is het helemaal niet, ik vind Poldermama nog steeds superleuk. Ik loop over van ideeën om over [...]
  • Play-Doh kleuren en vormen Knutselen staat met stip op 1 hier als favoriete activiteit. Maar als mama een keer niet zo veel zin heeft in rommel, dan is kleien een goede tweede. We waren dan ook superblij dat we een van de nieuwe Play-doh sets mochten uitproberen. Het werd de kleuren en vormen set en dat was een groot [...]
  • 5 tips voor een heerlijke paddestoelen boswandeling Het is herfst! Als de herfstvakantie dichterbij komt, dan komt de herfst vaak echt in zicht. De nazomerdagen zijn voorbij, het gaat waaien, de blaadjes verkleuren en vallen van de bomen. En dan weet je: de herfst is begonnen. Een heel mooi seizoen om met je kinderen de natuur in te trekken. En om je [...]
  • Ga jij voor Halloween in huis? Nu zelfs de kinderboekenweek dit jaar het thema griezelen heeft, ontkom je er haast niet aan. Halloween is aan een enorme opmars bezig de laatste jaren in Nederland. Voor ik moeder werd moest ik er niet zoveel van hebben eerlijk gezegd. Ik vond het maar onzin, dat Amerikaanse feestje. Ik liet de hype links liggen. [...]
  • Poldermama winweek: toffe en hippe gadgets van Radbag Afgelopen week kon je twee keer een tof cadeautje winnen voor je kleintje. (Kijk anders nog even terug om een tof T-shirt te winnen of een glinsterende set haaraccessoires). Maar het is ook wel leuk om een keer iets voor jezelf te kunnen winnen. Daarom sluit ik de week af met een winactie voor jou! Ik [...]

1 commentaar

  1. 21 februari 2017    

    Wat een leuk idee zeg, zo’n zussenweekend! Dat kan ik ook wel eens doen eigenlijk met mijn zussen.
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Gezond eten in een restaurantMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer