Poldermama

Pictures from Poldermama #47: the revival (ijs, camping, nieuwjaarsborrel)

Maar liefst 46 keer op rij heb ik voor jullie een fotoverslag van mijn weekend gemaakt! En altijd werd het goed gelezen. Alleen….. op een gegeven moment was ik een beetje klaar met altijd maar foto’s maken. Waarschijnlijk omdat ik toen weer begon met werken en ik in het weekend echt, echt tijd nodig had om op te laden, samen met mijn gezin. En dan was ik er met mijn hoofd gewoon even niet bij. En dus vergat ik om foto’s te maken. En liet de rubriek een beetje versloffen.

Maar……. nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe blogvoornemens! Pictures from Poldermama gaat weer verder! Elke maandag zal ik jullie op de hoogte houden van alles wat we in het weekend deden. Te beginnen bij het afgelopen weekend, het laatste weekend van de kerstvakantie.

De laatste week van de vakantie verliep heel rustig en misschien zelfs wel een beetje saai, maar ach, daar hoor je de kinderen niet over. Ik ben juist vaak degene die hier de meeste moeite mee heeft. Dus aan het einde van de week begon het een beetje te kriebelen.

Donderdagmiddag besloot ik daarom om naar een indoorspeeltuin te gaan. Meestal ga ik ’s morgens vroeg. Want als je voor de deur staat dan is het nog niet zo druk en voor de drukte echt losbarst ben je al weer weg. Maar……. als je pas laat in de middag komt, dan kom je op een moment dat de meeste ouders en kinderen op het punt staan om te vertrekken. We kwamen namelijk om 3 uur en om 4 uur waren we met nog maar 10 gezinnen binnen! Het uur daarna konden we dus in alle rust spelen! Zo relaxt! Geen gekrijs of gegil, best wel chill dus. 

Vrijdag had ik het plan opgevat om te gaan schaatsten op een ijsbaantje hier in de buurt, maar donderdagavond ging ik tijdens het sporten echt gigantisch door mijn enkel en vrijdag kon ik alleen maar strompelen. Dus bivakkeerde ik bij mijn ouders de hele dag om me daar lekker te laten vertroetelen. Neefje Tom was er ook dus daar werd lekker mee gespeeld. En tussendoor werd er ook nog even voor het eerst op ijs gestaan!!! 

Zaterdag brak de grote dag aan, we gingen namelijk kijken op een camping in Zeeland voor een seizoensplek. Ondanks dat overal werd afgeraden om de weg op te gaan vanwege de ijzel, gingen we toch. Op de grote wegen werd goed gestrooid en richting de kust was de dooi al ingetreden, dus het was goed te doen. Het was wel de meest slechte dag ever om op een camping te gaan kijken. Het was koud en vies weer. Een lege camping ligt er in de winter altijd al troosteloos bij, maar in de kou en lopend op van dat blubberige gras wordt het er niet veel beter op. 

Gelukkig waren de boer en de boerin hartstikke gastvrij en ontzettend aardig. We kregen voor ons heertje eerst een rondleiding door de stallen en langs de kalfjes die de dag ervoor geboren waren. Je begrijpt, hij was niet mee naar huis te krijgen, haha! Ons heertje ging ook nog even head first liggen vallen in een modderplas vermengt met koeienpoep en kuilgras. Samen met zijn favoriete knuffel……….. Neeeeeeeeeee!!!! Maar goed, we werden bij het grote gezin hartelijk welkom geheten in een warm huis voor een kop thee. De kinderen gingen meteen heerlijk spelen en wij konden even ontspannen over de camping en de omgeving praten. 

Ondanks dat het moeilijk is om zo te beslissen of het wat is, gaan we het gewoon doen! We willen zo graag! We kijken uit naar de weekend dat we daar kunnen vertoeven. In alle rust, zonder TV of tablet. Lekker fietsen over het eiland, naar de stadjes in de omgeving en natuurlijk naar het strand. Lekker buiten zijn, wandelen, genieten van kleine dingen, niks moeten. Living the simple life. Kijken of we dat kunnen en wat het ons brengt.

’s Avonds thuis hadden we in de straat een nieuwjaarsborrel! Dit organiseren we elk jaar met het buurtcomité en dat is altijd een succes. Het was wel heel koud deze editie, maar de chocolademelk, glühwein, erwtensoep en broodje Unox maakten heel erg veel goed. Kampvuurtjes erbij met marshmallows en klaar is Kees. Even lekker bijkletsen met alle buren en op naar een mooie nieuw jaar in onze buurt met 2 nieuwe gezinnen! 

Zondag waren er geen plannen in huize Poldermama. Maar zusje lief is was weer terug van wintersport en had ons (nou ja, eigenlijk onze kinderen) gemist dus gingen we even een bakkie doen. Ons heertje mocht meteen mee naar de boerderij om te helpen met melken en koeien eten geven. Dat doet hij altijd met mijn zwager en dat vind hij schitterend! Van wie hij het heeft geen idee, maa het is echt mooi om te zien dat hij zonder enige angst door de stallen loopt en mee doet met het boerenleven! Wij dronken in de tussen tijd thee en aten chocolaatjes en speelden spelletjes en kletsten bij. 

En dan staat de nieuwe week al weer voor de deur. Een week waarin ons dametje naar een nieuwe klas gaat omdat haar groep gesplitst gaat worden. Dus een nieuwe juf en maar 12 kinderen! Ik hoop dat het haar goed doet. En een week waarin het normale leven en ritme weer gaat beginnen! 

Heb jij een lekker laatste weekend van de vakantie gehad? Fijne week!

Similar posts
  • Poldermama neemt een sabbatical! Wat doe je als je het te druk hebt? Juist, dan neem je even een pauze. En dat is precies wat ik ga doen met Poldermama. Ik neem een sabbatical! Vind ik bloggen dan niet meer leuk? Dat is het helemaal niet, ik vind Poldermama nog steeds superleuk. Ik loop over van ideeën om over [...]
  • Play-Doh kleuren en vormen Knutselen staat met stip op 1 hier als favoriete activiteit. Maar als mama een keer niet zo veel zin heeft in rommel, dan is kleien een goede tweede. We waren dan ook superblij dat we een van de nieuwe Play-doh sets mochten uitproberen. Het werd de kleuren en vormen set en dat was een groot [...]
  • 5 tips voor een heerlijke paddestoelen boswandeling Het is herfst! Als de herfstvakantie dichterbij komt, dan komt de herfst vaak echt in zicht. De nazomerdagen zijn voorbij, het gaat waaien, de blaadjes verkleuren en vallen van de bomen. En dan weet je: de herfst is begonnen. Een heel mooi seizoen om met je kinderen de natuur in te trekken. En om je [...]
  • Ga jij voor Halloween in huis? Nu zelfs de kinderboekenweek dit jaar het thema griezelen heeft, ontkom je er haast niet aan. Halloween is aan een enorme opmars bezig de laatste jaren in Nederland. Voor ik moeder werd moest ik er niet zoveel van hebben eerlijk gezegd. Ik vond het maar onzin, dat Amerikaanse feestje. Ik liet de hype links liggen. [...]
  • Poldermama winweek: toffe en hippe gadgets van Radbag Afgelopen week kon je twee keer een tof cadeautje winnen voor je kleintje. (Kijk anders nog even terug om een tof T-shirt te winnen of een glinsterende set haaraccessoires). Maar het is ook wel leuk om een keer iets voor jezelf te kunnen winnen. Daarom sluit ik de week af met een winactie voor jou! Ik [...]

1 commentaar

  1. 10 januari 2017    

    Ja, hier was het ook wel lekker rustig het laatste weekend. En dansles begon weer; dat vind ik altijd leuk.
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Hoe groot is jouw ecologische voetafdruk?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer