Poldermama

Pictures from Poldermama #47: the revival (ijs, camping, nieuwjaarsborrel)

Maar liefst 46 keer op rij heb ik voor jullie een fotoverslag van mijn weekend gemaakt! En altijd werd het goed gelezen. Alleen….. op een gegeven moment was ik een beetje klaar met altijd maar foto’s maken. Waarschijnlijk omdat ik toen weer begon met werken en ik in het weekend echt, echt tijd nodig had om op te laden, samen met mijn gezin. En dan was ik er met mijn hoofd gewoon even niet bij. En dus vergat ik om foto’s te maken. En liet de rubriek een beetje versloffen.

Maar……. nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe blogvoornemens! Pictures from Poldermama gaat weer verder! Elke maandag zal ik jullie op de hoogte houden van alles wat we in het weekend deden. Te beginnen bij het afgelopen weekend, het laatste weekend van de kerstvakantie.

De laatste week van de vakantie verliep heel rustig en misschien zelfs wel een beetje saai, maar ach, daar hoor je de kinderen niet over. Ik ben juist vaak degene die hier de meeste moeite mee heeft. Dus aan het einde van de week begon het een beetje te kriebelen.

Donderdagmiddag besloot ik daarom om naar een indoorspeeltuin te gaan. Meestal ga ik ’s morgens vroeg. Want als je voor de deur staat dan is het nog niet zo druk en voor de drukte echt losbarst ben je al weer weg. Maar……. als je pas laat in de middag komt, dan kom je op een moment dat de meeste ouders en kinderen op het punt staan om te vertrekken. We kwamen namelijk om 3 uur en om 4 uur waren we met nog maar 10 gezinnen binnen! Het uur daarna konden we dus in alle rust spelen! Zo relaxt! Geen gekrijs of gegil, best wel chill dus. 

Vrijdag had ik het plan opgevat om te gaan schaatsten op een ijsbaantje hier in de buurt, maar donderdagavond ging ik tijdens het sporten echt gigantisch door mijn enkel en vrijdag kon ik alleen maar strompelen. Dus bivakkeerde ik bij mijn ouders de hele dag om me daar lekker te laten vertroetelen. Neefje Tom was er ook dus daar werd lekker mee gespeeld. En tussendoor werd er ook nog even voor het eerst op ijs gestaan!!! 

Zaterdag brak de grote dag aan, we gingen namelijk kijken op een camping in Zeeland voor een seizoensplek. Ondanks dat overal werd afgeraden om de weg op te gaan vanwege de ijzel, gingen we toch. Op de grote wegen werd goed gestrooid en richting de kust was de dooi al ingetreden, dus het was goed te doen. Het was wel de meest slechte dag ever om op een camping te gaan kijken. Het was koud en vies weer. Een lege camping ligt er in de winter altijd al troosteloos bij, maar in de kou en lopend op van dat blubberige gras wordt het er niet veel beter op. 

Gelukkig waren de boer en de boerin hartstikke gastvrij en ontzettend aardig. We kregen voor ons heertje eerst een rondleiding door de stallen en langs de kalfjes die de dag ervoor geboren waren. Je begrijpt, hij was niet mee naar huis te krijgen, haha! Ons heertje ging ook nog even head first liggen vallen in een modderplas vermengt met koeienpoep en kuilgras. Samen met zijn favoriete knuffel……….. Neeeeeeeeeee!!!! Maar goed, we werden bij het grote gezin hartelijk welkom geheten in een warm huis voor een kop thee. De kinderen gingen meteen heerlijk spelen en wij konden even ontspannen over de camping en de omgeving praten. 

Ondanks dat het moeilijk is om zo te beslissen of het wat is, gaan we het gewoon doen! We willen zo graag! We kijken uit naar de weekend dat we daar kunnen vertoeven. In alle rust, zonder TV of tablet. Lekker fietsen over het eiland, naar de stadjes in de omgeving en natuurlijk naar het strand. Lekker buiten zijn, wandelen, genieten van kleine dingen, niks moeten. Living the simple life. Kijken of we dat kunnen en wat het ons brengt.

’s Avonds thuis hadden we in de straat een nieuwjaarsborrel! Dit organiseren we elk jaar met het buurtcomité en dat is altijd een succes. Het was wel heel koud deze editie, maar de chocolademelk, glühwein, erwtensoep en broodje Unox maakten heel erg veel goed. Kampvuurtjes erbij met marshmallows en klaar is Kees. Even lekker bijkletsen met alle buren en op naar een mooie nieuw jaar in onze buurt met 2 nieuwe gezinnen! 

Zondag waren er geen plannen in huize Poldermama. Maar zusje lief is was weer terug van wintersport en had ons (nou ja, eigenlijk onze kinderen) gemist dus gingen we even een bakkie doen. Ons heertje mocht meteen mee naar de boerderij om te helpen met melken en koeien eten geven. Dat doet hij altijd met mijn zwager en dat vind hij schitterend! Van wie hij het heeft geen idee, maa het is echt mooi om te zien dat hij zonder enige angst door de stallen loopt en mee doet met het boerenleven! Wij dronken in de tussen tijd thee en aten chocolaatjes en speelden spelletjes en kletsten bij. 

En dan staat de nieuwe week al weer voor de deur. Een week waarin ons dametje naar een nieuwe klas gaat omdat haar groep gesplitst gaat worden. Dus een nieuwe juf en maar 12 kinderen! Ik hoop dat het haar goed doet. En een week waarin het normale leven en ritme weer gaat beginnen! 

Heb jij een lekker laatste weekend van de vakantie gehad? Fijne week!

Similar posts
  • Afscheid nemen van de baby- en dreumestijd Zoals ik gisteren al schreef wordt mijn lieve, kleine boef komend weekend 3 jaar. Dan is zijn baby- en dreumestijd echt voorbij. Hoewel kinderen natuurlijk altijd groeien en ze altijd groter worden, vind ik dit nu wel een mijlpaal. Toen ons dametje drie werd vond ik dat niet zo bijzonder. Het is zo een tussenin [...]
  • 10x Toffe cadeau’s voor een 3-jarige! Mijn kleine boef wordt binnenkort al weer drie jaar. DRIE JAAR! Lekker cliché, maar man de tijd vliegt echt voorbij. Alleen daar gaat deze blog niet over. Het gaat over de cadeau’s voor een driejarige. Want wat geef je een jongen die drie wordt? Ik vind het een lastige leeftijd. Bij ons dametje konden we [...]
  • Hoe ga je om met peuter boosheid? Herken je dat? Dat elke keer voordat je kind een groeispurt maakt (of een sprongetje, zo je wilt) het echt zo ongeveer de hel is in huis? Ze willen in zo’n periode vaak allerlei dingen die ze nog (net) niet kunnen en dat is hartstikke frustrerend. Zowel voor je kind als voor jou als ouder. [...]
  • 6x Date night voor het komende jaar Elke maand minimaal 1x samen op pad, zonder de kinderen dus, dat is ONS goede voornemen. Afgelopen jaar is dit namelijk vrijwel niet voorgekomen. Omdat, ja, omdat……? Wie het weet mag het zeggen. Vaak doordat het als laatste op het to-do-lijstje staat en er altijd wel weer iets anders tussen komt.  Het stomme is, ik [...]
  • Een oppas: whoeah SPANNEND! Vorig jaar, ergens in het voorjaar, beloofde ik aan mijn lief dat ik een oppasmeisje zou gaan zoeken. Het was tijd voor af en toe en avondje samen, zonder kinderen. We hadden besloten dat we dat veel te weinig deden en hadden al lang, lang geleden geconcludeerd dat zulk soort dingen van levensbelang zijn voor [...]

1 commentaar

  1. 10 januari 2017    

    Ja, hier was het ook wel lekker rustig het laatste weekend. En dansles begon weer; dat vind ik altijd leuk.
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Hoe groot is jouw ecologische voetafdruk?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer