Poldermama

Take a break…..

Ik was er even niet, de afgelopen week. Dat wil zeggen, ik was er wel, maar niet op mijn blog. Ik had weer eens een periode dat ik voor mijn gevoel zoveel aan mijn hoofd had, dat ik overliep. Dat heb ik wel vaker, maar gelukkig herken ik het veel beter. En waar ik vroeger maar gewoon door en door en door ging, en steeds sneller alle dingen ging doen om mijn lijstjes maar af te krijgen, probeer ik tegenwoordig bewust het omgekeerde te doen. 

Namelijk, minder doen en in een rustiger tempo. Juist bewust ontspannen en uit de situatie stappen waar ik de drukte ervaar. Het is de ervaring die me dit geleerd heeft. Want van doorgaan word ik niet gelukkig en zeker geen leukere moeder. Van een stapje terug doen word ik zeker wel een leukere moeder. Want dan is er veel meer bewuste aandacht. Van dat stapje terug raak ik ook meer ontspannen en komen er vaak heel veel goede, nuttige en creatieve gedachten boven water.

Inmiddels ben ik begonnen met een opleiding tot kindercoach. Echt supergaaf, maar dat huiswerk wordt niet vanzelf gemaakt. En dat kost dus tijd, bewuste tijd. Op mijn werk had ik de afgelopen week de beoordelingscyclus, wat van mij een extra goede voorbereiding van de lessen vraagt (en ook de nodige stress met zich mee brengt). Ook waren we nog steeds fanatiek bezig met het pimpen van de caravan. En nee, die rottige kussens bekleden gaat ook niet vanzelf. Dat kost ook tijd, en aandacht, anders gaat het verkeerd en moet je opnieuw beginnen. Of past het niet, of wordt het helemaal niet mooi. En dat wilde ik ook nog van het mooie weer genieten. En eigenlijk dus de ramen lappen, de tuin aan kant maken, onkruid wieden, het stoepje vegen en ga zo maar door. En bloggen dus ook nog.

En ja, dat gaat dus niet. Daar word ik dus druk van in mijn hoofd. En dat voel ik in mijn lijf. En dat is niet relaxt. Dus ik besloot om wat stapjes terug te doen, om de rust bewust op te zoeken. Ik besloot geen planning te maken wanneer ik wat MOEST doen. Want dan worden het haastklussen en daar wordt het geleverde werk niet beter van. Ik wist ook dat ik rigoureuze maatregelen zou moeten nemen. Geen laffe beslissingen of misschien-als-ik-tijd-heb-dan…..

En daarom heb ik niet geblogd. Ik besloot dat dat het eerste was waarmee ik ruimte en lucht voor mezelf kon creëren. Ik besloot ook dat het huishouden even niet zo belangrijk was. En ik besloot om met het mooie weer gewoon letterlijk het huis te verlaten. Weg van de afleiding en de verleidingen om dingen te gaan doen die ik niet wil doen en mijn denderende-trein-modus zouden activeren.

Het voelde goed. Ik had tijd over, de dagen waren niet meer overvol. Ik kon me vol overgave storten op de voor mij belangrijke dingen op dat moment. En met resultaat! Ik kreeg een topbeoordeling van mijn leidinggevende, maar ook van de leerlingen! Zo fijn! Ik maakte de opdrachten voor mijn opleiding in rust en maakte de mooiste creatieve dingen. En daarnaast kreeg ik er gratis heel veel inspiratie bij! Haha!

Maar nee, die inspiratie bewaar ik voorlopig even. Voorlopig blog ik even wanneer het mij zo uit komt. Geen druk van mezelf. Ik doe dit omdat ik het nog steeds superleuk vind, maar ik wil er geen stress van ervaren. Op dit moment in mijn leven is de blog niet het belangrijkste op mijn prioriteitenlijstje. En dat mag en ik neem het mezelf niet meer kwalijk. En dat levert me onwijs veel op, zo merkte ik deze week. Heerlijk! Daarom ga ik even op dezelfde voet verder.

Tot gauw!

Similar posts
  • Afscheid nemen van de baby- en dreumestijd Zoals ik gisteren al schreef wordt mijn lieve, kleine boef komend weekend 3 jaar. Dan is zijn baby- en dreumestijd echt voorbij. Hoewel kinderen natuurlijk altijd groeien en ze altijd groter worden, vind ik dit nu wel een mijlpaal. Toen ons dametje drie werd vond ik dat niet zo bijzonder. Het is zo een tussenin [...]
  • 10x Toffe cadeau’s voor een 3-jarige! Mijn kleine boef wordt binnenkort al weer drie jaar. DRIE JAAR! Lekker cliché, maar man de tijd vliegt echt voorbij. Alleen daar gaat deze blog niet over. Het gaat over de cadeau’s voor een driejarige. Want wat geef je een jongen die drie wordt? Ik vind het een lastige leeftijd. Bij ons dametje konden we [...]
  • Hoe ga je om met peuter boosheid? Herken je dat? Dat elke keer voordat je kind een groeispurt maakt (of een sprongetje, zo je wilt) het echt zo ongeveer de hel is in huis? Ze willen in zo’n periode vaak allerlei dingen die ze nog (net) niet kunnen en dat is hartstikke frustrerend. Zowel voor je kind als voor jou als ouder. [...]
  • 6x Date night voor het komende jaar Elke maand minimaal 1x samen op pad, zonder de kinderen dus, dat is ONS goede voornemen. Afgelopen jaar is dit namelijk vrijwel niet voorgekomen. Omdat, ja, omdat……? Wie het weet mag het zeggen. Vaak doordat het als laatste op het to-do-lijstje staat en er altijd wel weer iets anders tussen komt.  Het stomme is, ik [...]
  • Een oppas: whoeah SPANNEND! Vorig jaar, ergens in het voorjaar, beloofde ik aan mijn lief dat ik een oppasmeisje zou gaan zoeken. Het was tijd voor af en toe en avondje samen, zonder kinderen. We hadden besloten dat we dat veel te weinig deden en hadden al lang, lang geleden geconcludeerd dat zulk soort dingen van levensbelang zijn voor [...]

1 commentaar

  1. Mila Mila
    22 maart 2017    

    Wat fijn dat je het nu herkent. Je hebt helemaal gelijk hoor. Wanneer je t weer wat rustiger hebt kom ik gauw weer wat lezen! Hihi voor mij zijn je blogs vaak een vorm van ontspanning, herkenning, onze kids zijn even oud. Wat gaaf trouwens van je opleiding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer