Poldermama

Poldermama neemt een sabbatical!

Wat doe je als je het te druk hebt? Juist, dan neem je even een pauze. En dat is precies wat ik ga doen met Poldermama. Ik neem een sabbatical!

stop sabbatical bloggen

Vind ik bloggen dan niet meer leuk?

Dat is het helemaal niet, ik vind Poldermama nog steeds superleuk. Ik loop over van ideeën om over te schrijven. Had ook al wat winacties geregeld voor de komende tijd tot Sinterklaas. Nee, ik vind schrijven nog steeds hartstikke leuk! Ik vind het nog steeds bijzonder om van jullie reacties te krijgen op mijn blog. Om ’s avonds te gaan zitten en lekker wat artikelen te schrijven. Ik geniet van het feit dat ik dit helemaal in mijn eentje heb opgezet en bereikt.

Blijven groeien in dit leven

Alleen heeft de afgelopen periode me dingen doen inzien. Je staat als persoon nooit stil, je blijft in ontwikkeling. Een ontwikkeling die ik afgelopen jaar heb ingezet is in de richting van kindercoaching en kinderyoga. Ik volgde opleidingen, maakte een enorme groei door en richtte mijn eigen bedrijf op. Studio Lieverik! 

En ik merkte de afgelopen tijd dat ik niet verder kwam. Want het leven wat ik leid is vol en druk. Drie dagen in de week werk ik in het onderwijs. Twee dagen zorg ik thuis nog voor twee kleintjes, doe het huishouden en nou ja, wat alle moeders dus doen als ze thuis zijn, haha! De afgelopen tijd zetten we ons huis te koop en zijn we druk op huizenjacht gegaan. Wat natuurlijk ook de nodige tijd kost. En al deze dingen zijn leuk en op zich goed te combineren. 

Alle ballen in de lucht…… of kiezen?

Het gaat mis als je in je spaarzame vrije uurtjes nog wil bloggen EN serieus aan je eigen bedrijf wilt werken. Nu besteedde ik aan beide maar halve aandacht en dat leidt tot niks. En dat merk ik dan zelf weer, waardoor ik er helemaal geen energie meer in steek omdat ik vind dat ik het niet voor de volle 100% kan doen. 

Daarom heb ik nu voor mezelf een duidelijke keuze gemaakt. Ik wil graag Studio Lieverik tot ontwikkeling laten komen. Mijn bedrijf bestaat, maar heeft handen en voeten nodig. Dat dat tijd kost, is natuurlijk niet onbekend. Maar die tijd wil ik er echt dubbel en dwars en voor de volle 100% aan besteden. Dus niet halfbakken nog ergens tussen proppen.

En daarom neem ik een sabbatical van Poldermama. Studio Lieverik is wat mijn hart schreeuwt. Waar mijn passie momenteel naar toe gaat. Wat nu mijn aandacht nodig heeft en wil groeien. 

Hoe lang duurt die sabbatical?

Hoe lang ik wegblijf? Geen idee. Misschien een paar maanden, misschien een jaar, misschien kom ik wel nooit meer terug. Alleen de tijd zal dat me leren. Als ik iets heb geleerd in het afgelopen jaar is dat om naar je intuïtie te luisteren en die te volgen. Om niet een hele route uit te stippelen, maar jezelf elke keer af te vragen: wat is mijn volgende stap op dit moment?

Op mijn Instagram-account zal ik nog wel actief blijven, maar je kunt Studio Lieverik ook op Instagram volgen. Als je zin en behoefte hebt aan leven met aandacht, liefde en rust. Voor grote en kleine mensen.

Dus lieve, trouwe lezeressen, bedankt voor alles en ik hoop tot ooit!

I’ll keep you posted!

Similar posts
 • Afscheid nemen van de baby- en dreumestijd Zoals ik gisteren al schreef wordt mijn lieve, kleine boef komend weekend 3 jaar. Dan is zijn baby- en dreumestijd echt voorbij. Hoewel kinderen natuurlijk altijd groeien en ze altijd groter worden, vind ik dit nu wel een mijlpaal. Toen ons dametje drie werd vond ik dat niet zo bijzonder. Het is zo een tussenin [...]
 • 10x Toffe cadeau’s voor een 3-jarige! Mijn kleine boef wordt binnenkort al weer drie jaar. DRIE JAAR! Lekker cliché, maar man de tijd vliegt echt voorbij. Alleen daar gaat deze blog niet over. Het gaat over de cadeau’s voor een driejarige. Want wat geef je een jongen die drie wordt? Ik vind het een lastige leeftijd. Bij ons dametje konden we [...]
 • Hoe ga je om met peuter boosheid? Herken je dat? Dat elke keer voordat je kind een groeispurt maakt (of een sprongetje, zo je wilt) het echt zo ongeveer de hel is in huis? Ze willen in zo’n periode vaak allerlei dingen die ze nog (net) niet kunnen en dat is hartstikke frustrerend. Zowel voor je kind als voor jou als ouder. [...]
 • 6x Date night voor het komende jaar Elke maand minimaal 1x samen op pad, zonder de kinderen dus, dat is ONS goede voornemen. Afgelopen jaar is dit namelijk vrijwel niet voorgekomen. Omdat, ja, omdat……? Wie het weet mag het zeggen. Vaak doordat het als laatste op het to-do-lijstje staat en er altijd wel weer iets anders tussen komt.  Het stomme is, ik [...]
 • Een oppas: whoeah SPANNEND! Vorig jaar, ergens in het voorjaar, beloofde ik aan mijn lief dat ik een oppasmeisje zou gaan zoeken. Het was tijd voor af en toe en avondje samen, zonder kinderen. We hadden besloten dat we dat veel te weinig deden en hadden al lang, lang geleden geconcludeerd dat zulk soort dingen van levensbelang zijn voor [...]

3 commentaren

 1. Erika van Koert Erika van Koert
  25 oktober 2017    

  WOw wat een stap naar wel begrijpelijk
  Succes met alles

 2. Kelly Aarts Kelly Aarts
  25 oktober 2017    

  Heel veel succes met Studio Lieverik!

 3. Lisanne Bons Lisanne Bons
  26 oktober 2017    

  Wat ontzettend knap besluit! Heel veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer