Poldermama

Adios, ik ben even een weekje weg (ALLEEN)!

Lieve lezers, jullie lezen het goed! Voor het eerst in mijn leven ben ik ALLEEN weg! Zonder man, zonder kinderen, helemaal alleen. Vaak genoeg ben ik alleen met Polderpapa op vakantie gegaan, dat is heerlijk en soms nodig, maar dat betekent ook de kindjes heel erg missen. Maar nu ga ik dus mijn hele gezin thuis achterlaten omdat ik een week iets helemaal voor mezelf ga doen. 

yoga pose

Want nee, ik ga niet op vakantie. Alhoewel, als je naar een kasteel gaat, all-in-clusive, dan voelt dat wel een beetje zo. Maar nee, het is geen vakantie. Ik ga namelijk voor het eerst in jaren iets echt voor mezelf doen. Iets waar ik lang op heb zitten broeden, iets wat niet van de een op de andere dag is ontstaan, iets wat dit jaar langzaam vorm kreeg.

Voor jezelf kiezen

De afgelopen jaren heb ik namelijk op werkgebied niet als makkelijk ervaren. Ik liep veelvuldig tegen mijn eigen muren op. Ik was mijn eigen belemmering. Ik kon niet de kant op groeien die ik wilde en bevond me in een negatieve spiraal. Maar uit onverwachte hoek kwam hulp. Mijn werkgever ging failliet en vanuit het sociaal plan koos ik ervoor om een opleiding te gaan doen. Niet iets wat direct te linken was met wat ik al deed, maar een opleiding die ik zelf had uitgekozen omdat het me een goed en fijn gevoel gaf.

Voor het eerst koos ik iets puur voor mezelf. Waarvoor ik aan niemand verantwoording hoefde af te leggen. Ik durfde, wel na oneindig wikken en wegen, te kiezen voor de richting die mijn gevoel aangaf. Het was een opleiding tot kindercoach en wat voor een bijzonder half jaar heb ik daar doorgemaakt! Ik maakte een transformatie door! Ik leerde mezelf opnieuw kennen en ik bleek een heel ander mens te zijn dan ik dacht. Zo mooi! Ik kreeg er inzichten en er ontstonden nieuwe dromen, een gave stip aan de horizon. Ik leerde hoe je dromen werkelijkheid kunt maken en, nog belangrijker, ik leerde vertrouwen op mezelf.

Droom die werkelijkheid wordt

En daarom begon ik echt te werken om die droom werkelijkheid te maken. Inmiddels weet ik dat hij uit gaat komen. Het diploma tot kindercoach is op zak en in september begin ik met veel goede zin aan mijn tweede verdiepingsleerjaar. Maar in mijn masterplan kwam nog iets anders om de hoek kijken. In het onderwijs leerde ik lesgeven en dat heeft ook mijn passie. Het is iets wat ik heel goed kan en dat wil ik niet zomaar aan de kant zetten. Daarom ga ik een opleiding kinderyoga volgen! Hoe tof is dat!

Nieuwe stap, nieuwe inspiratie

Word ik nu zo’n zweverig type dan? Nee, helemaal niet, ik blijf nuchtere poldermama, maar ik heb zo’n enorme verandering doorgemaakt afgelopen half jaar. Mijn leven speelt zich veel meer af in mijn gevoel. Ik ben veel bewuster gaan leven. En daar past deze stap perfect bij.

Wederom kies ik echt voor mezelf. Ik vind zulk soort stappen nog steeds spannend. Ik houd het lang voor me, maar als ik het deel met Polderpapa stimuleert hij me altijd om de stap te nemen! Dat is zo ontzettend fijn! Dus ik zal jullie deze week ‘lastig vallen’ met mooie inzichten en foto’s. En ik zal jullie uiteraard vertellen hoe het was en hoe het nu verder gaat. Want achter de schermen wordt er al hard gewerkt aan mijn nieuwe project! En deze week komen er vast heel veel nieuwe ideeën bij in mijn inspiratieboekje. Ik heb er zin in! 

Heb jij jezelf ooit zoiets gegund? Om alleen op vakantie te gaan of een opleiding te volgen, puur voor jezelf?

Similar posts
  • Afscheid nemen van de baby- en dreumestijd Zoals ik gisteren al schreef wordt mijn lieve, kleine boef komend weekend 3 jaar. Dan is zijn baby- en dreumestijd echt voorbij. Hoewel kinderen natuurlijk altijd groeien en ze altijd groter worden, vind ik dit nu wel een mijlpaal. Toen ons dametje drie werd vond ik dat niet zo bijzonder. Het is zo een tussenin [...]
  • 10x Toffe cadeau’s voor een 3-jarige! Mijn kleine boef wordt binnenkort al weer drie jaar. DRIE JAAR! Lekker cliché, maar man de tijd vliegt echt voorbij. Alleen daar gaat deze blog niet over. Het gaat over de cadeau’s voor een driejarige. Want wat geef je een jongen die drie wordt? Ik vind het een lastige leeftijd. Bij ons dametje konden we [...]
  • Hoe ga je om met peuter boosheid? Herken je dat? Dat elke keer voordat je kind een groeispurt maakt (of een sprongetje, zo je wilt) het echt zo ongeveer de hel is in huis? Ze willen in zo’n periode vaak allerlei dingen die ze nog (net) niet kunnen en dat is hartstikke frustrerend. Zowel voor je kind als voor jou als ouder. [...]
  • 6x Date night voor het komende jaar Elke maand minimaal 1x samen op pad, zonder de kinderen dus, dat is ONS goede voornemen. Afgelopen jaar is dit namelijk vrijwel niet voorgekomen. Omdat, ja, omdat……? Wie het weet mag het zeggen. Vaak doordat het als laatste op het to-do-lijstje staat en er altijd wel weer iets anders tussen komt.  Het stomme is, ik [...]
  • Een oppas: whoeah SPANNEND! Vorig jaar, ergens in het voorjaar, beloofde ik aan mijn lief dat ik een oppasmeisje zou gaan zoeken. Het was tijd voor af en toe en avondje samen, zonder kinderen. We hadden besloten dat we dat veel te weinig deden en hadden al lang, lang geleden geconcludeerd dat zulk soort dingen van levensbelang zijn voor [...]

1 commentaar

  1. 18 juli 2017    

    Alleen op vakantie gaan zou ik niet zo gauw doen, maar ik ben binnenkort wel een weekje helemaal alleen thuis voor het eerst in 20 jaar. Dat lijkt me heel bijzonder.
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Schoolcampus en schoolagenda’s: zijn ze nog wel nodig?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer