Poldermama

Zwemkleding: bikini of badpak voor je kleuter?

Tot ik in het zwembad twee andere moeders over dit onderwerp hoorde praten, had ik er überhaupt nog nooit bewust over nagedacht. Of ons dametje een bikini of een badpak draagt is mij om het even. Tot vorig jaar heeft ze alleen maar een zwembroekje gedragen. Nu is ze een kleuter en draagt ze van alles en nog wat. 

Ik heb een exemplaar gebaard die het liefste helemaal zonder badkleding rondloopt. Naakt is haar favoriet, omdat dat het fijnste is. Daarna komt het stuk badkleding wat ze op dat moment het mooiste vind. Als het maar met roze is in elk geval, anders trekt ze het sowieso niet aan, maar dat terzijde.

Zwemkleding voor kleine meisjes

Er wordt tegenwoordig soms best wel een beetje panisch gedaan over de badkleding van kleine meisjes. Misschien is dat omdat iedereen tegenwoordig ergens een mening over heeft. Misschien is dat omdat elk schepsel tegenwoordig met een telefoon rondloopt waar hij foto’s mee kan maken. Misschien is dit de angst dat diezelfde schepsels niet allemaal de meest zuivere bedoelingen hebben. Misschien is dit de kentering op de seksualisering van de vrouw in zijn algemeenheid. Ik heb werkelijk waar geen idee. 

Zelf ben ik ook wel wat oplettender sinds ik kinderen heb. Zo vind ik het zelf geen probleem als mijn kinderen naakt over het strand rennen en in hun nakie in de zee spelen omdat mama de zwembroeken is vergeten. Maar ik doe dat dus niet. Want ik wil niet dat ze door een wildvreemde stiekem gefotografeerd worden. Maar de keuze van zwemkleding vind ik dan weer niet zo belangrijk. Als ze maar iets aan hebben.

Bikini, badpak of zwembroek

Ons dametje heeft dus tot haar 4e jaar altijd een zwembroekje gedragen. Bij het babyzwemmen wilde ik niet eens de moeite nemen om over dat kleine, worstige lijfje een badpakje te wurmen. Een zwembroekje was genoeg. Vorig jaar had ze wel een bikini, maar vond ze dat bovenstukje vreselijk irritant en droeg het daarom niet. Ik heb er geen probleem mee. Op warme dagen draagt ze een UV-shirtje en zo niet, tja, nou dan zie je een blote buik en borst die precies hetzelfde is als bij jongetjes toch?

Dit jaar wilde ze zelf een badpak, omdat oma namelijk ook een badpak heeft. Ze heeft er zelf een gekozen en ik heb er nog een bikini bij gekocht. Ze draagt ze allebei, net hoe haar pet staat. Maar dit jaar houd ze wel haar bovenstukje aan. Waarom nu wel? Geen idee. Staat tegenover als we ergens aanwaaien en ze wil pootje baden, dan loopt ze even makkelijk in haar onderbroek rond.

Wat jij wil!

Ik denk dat als je er als ouder een punt van maakt, dat kinderen dat genadeloos aanvoelen. Laat je het los, dan vinden kinderen ook alles prima. En wat is er nu heerlijker dan dat? Dat kinderen zich fijn voelen met hun eigen lichaam en aan mogen trekken wat ze willen? Daarom laat ik haar lekker zelf kiezen. Alleen stuur ik iets meer aan op die bikini, want zodra ze in de herfst op zwemles gaat is een badpak natuurlijk totaal onhandig als je moet plassen onder de les!

Heb jij een uitgesproken mening over badkleding voor kleine meisjes? Wat draagt jou dochter als ze gaat zwemmen?

Similar posts
  • Afscheid nemen van de baby- en dreumestijd Zoals ik gisteren al schreef wordt mijn lieve, kleine boef komend weekend 3 jaar. Dan is zijn baby- en dreumestijd echt voorbij. Hoewel kinderen natuurlijk altijd groeien en ze altijd groter worden, vind ik dit nu wel een mijlpaal. Toen ons dametje drie werd vond ik dat niet zo bijzonder. Het is zo een tussenin [...]
  • 10x Toffe cadeau’s voor een 3-jarige! Mijn kleine boef wordt binnenkort al weer drie jaar. DRIE JAAR! Lekker cliché, maar man de tijd vliegt echt voorbij. Alleen daar gaat deze blog niet over. Het gaat over de cadeau’s voor een driejarige. Want wat geef je een jongen die drie wordt? Ik vind het een lastige leeftijd. Bij ons dametje konden we [...]
  • Hoe ga je om met peuter boosheid? Herken je dat? Dat elke keer voordat je kind een groeispurt maakt (of een sprongetje, zo je wilt) het echt zo ongeveer de hel is in huis? Ze willen in zo’n periode vaak allerlei dingen die ze nog (net) niet kunnen en dat is hartstikke frustrerend. Zowel voor je kind als voor jou als ouder. [...]
  • 6x Date night voor het komende jaar Elke maand minimaal 1x samen op pad, zonder de kinderen dus, dat is ONS goede voornemen. Afgelopen jaar is dit namelijk vrijwel niet voorgekomen. Omdat, ja, omdat……? Wie het weet mag het zeggen. Vaak doordat het als laatste op het to-do-lijstje staat en er altijd wel weer iets anders tussen komt.  Het stomme is, ik [...]
  • Een oppas: whoeah SPANNEND! Vorig jaar, ergens in het voorjaar, beloofde ik aan mijn lief dat ik een oppasmeisje zou gaan zoeken. Het was tijd voor af en toe en avondje samen, zonder kinderen. We hadden besloten dat we dat veel te weinig deden en hadden al lang, lang geleden geconcludeerd dat zulk soort dingen van levensbelang zijn voor [...]

1 commentaar

  1. 7 juli 2017    

    Voor een kind vind ik een bikini handig voor als ze naar de wc moeten. Voor het spelen in het water is een badpak juist weer handiger.
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Hoeveel uur ben jij buiten?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer