Poldermama

Hoe kinderen zichzelf vermaken als het regent

Meivakantie. Maandagmiddag 3 uur. Ik ben er al HE-LE-MAAL klaar mee. Met de vakantie en met mijn kinderen. Het enige wat ik kan denken is: ‘en dit duurt dus nog 2 weken, nog 2 weken…!’. Ze schreeuwen, ruziën elkaar de tent uit, gooien werkelijk al het speelgoed overhoop en weten niet wat ze moeten doen. Ik word er knettergek van. En dat heeft natuurlijk ook weer zijn weerslag op de kinderen. Dan heb ik ook nog eens een dikke knie en enorm veel rugpijn. Kortom: we gaan lekker zo op de eerste dag van de vakantie.

Daarom besluit ik het de volgende dag anders aan te pakken. Ik heb met ons dametje al eens een dagje behoorlijk relaxed doorgebracht, waarop zij de baas was. Niet dat ik dat nog een keer ga doen, te veel moeite, ik wil ook wel eens echt vakantie, maar ik bedenk dat ik de kinderen maar eens gewoon hun gang moet laten gaan. Ze kunnen namelijk wel heel lief spelen! Dus ik wijs ze er ’s morgens haarfijn op dat mama nu een fijne en relaxte dag wil en dat zij daar aan mee gaan werken. Zelf neem ik me voor om niet boos te worden, niet te gaan schreeuwen en relaxt te blijven en te kijken waar het schip strand.

Een binnen-speel-vakantie-dag

De dag verloopt wonderbaarlijk, echt waar! Je wilt zelf altijd de meest fantastische dingen ondernemen of bedenken of voorbereiden. Maar wat kinderen zelf bedenken is een stuk minder ingewikkeld hoor. Wat een verademing! Ik heb zonder schuldgevoel maar liefst 3 blogjes zitten tikken achter mijn computer omdat mijn kroost zo heerlijk bezig was. SAMEN!

Ochtend

Als eerste wilden ze graag verven, om half 9 (!) ’s morgens. Ik had nog amper mijn kleding aan en make-up op, maar ok. Verven is zo’n beetje mijn ergste nachtmerrie als ons heertje erbij is. Maar vandaag zit er een engeltje op mijn schouder. Ze zijn maar liefst een heel uur samen poeslief aan het verven. En er is geen verf op de grond gekomen, geen waterbakjes opgevallen, geen verf op kleding gekomen (wel op de Triptrap, maar dat is te handelen) en ook nog 4 mooie kunstwerken gecreëerd. Het ging zelfs zo goed dat ik heb zitten lezen op de bank.

vakantie regen verven

Daarna gingen ze samen doktertje spelen. De poppen waren de klos en natuurlijk hebben ze ook elkaar beter gemaakt. Ons heertje ging tussendoor twee keer naar buiten om zijn slakken even te laten luchten, maar zelf hij vond het te koud en kwam dus snel weer binnen.

vakantie samen doktertje spelen

Daarna gingen ze even uit elkaar, ons heertje was lekker met zijn trekkers aan het rijden. Ons dametje besloot om de lunch klaar te gaan maken. Ik had geen zin om te helpen en deed dat dus ook niet. Gewoon alles laten gaan. En weet je, dat ging supergoed! Ze maakte een heel bord vol met lekkers. Of het persé een echte lunch is daar kunnen de meningen over verdeeld zijn. Maar het ging er in als koek! Ze aten het gezellig saampjes op in een zelf gecreëerd hoekje. Hartstikke gezellig! Puntje bij paaltje moet mama natuurlijk wel de rommel nog opruimen, maar ach als dat het ergste is…..

vakantie zelf lunch maken

lunchen broer en zus

Daarna werden de auto’s en de garage opgezocht en werden er heuse auto- en tractorraces door de huiskamer gehouden.

autorace samen spelen

Middag

Op de weinige, spaarzame, droge momenten wipte ik er toch even uit met de kinderen. Meteen even de hond uitlaten natuurlijk en naar de baby meerkoetjes kijken. We timeden het weer lekker verkeerd en halverwege begon het keihard te hagelen. Wel weer goed voor mijn conditie om het rondje uit te rennen al fiets voortduwend……

fietsen eendjes kijken

Het doktertje spelen beviel nogal, want daarna mocht ik een rondje patiënt zijn. Er werd goed voor me gezorgd hoor! En ik kon er lekker bij liggen, heel ontspannend.

doktertje spelen mama is ziek

De zon liet zich nog heel even zien en dus gingen we even op de fiets voor wat boodschapjes. We scoorden een voorbeeldboekje voor strijkkralen en thuis ging ons dametje meteen aan de slag. Ze creëerde een nieuw huisdier voor zichzelf, haha! Bluppie de vis was geboren en mocht meteen in een glaasje water rondzwemmen.

strijkkralen creatief

Maar natuurlijk eindigt een dag altijd met het spitsuur, vakantie of niet. Als mama kookt en de pleuris breekt uit is daar altijd nog de TV of de iPad.

TV kijken rust vakantie

Ik weet niet of ik geluk had. Ik hoop eigenlijk dat dit een voorbode is voor de andere vakantiedagen. Maar voorlopig was dit een bovenste beste dag. Boven verwachting: het kan dus wel! Kwestie van relaxte moeder, relaxte kinderen? Wie zal het zeggen? 

Wat doe jij als het koud en regenachtig is in de vakantie?

Similar posts
  • Afscheid nemen van de baby- en dreumestijd Zoals ik gisteren al schreef wordt mijn lieve, kleine boef komend weekend 3 jaar. Dan is zijn baby- en dreumestijd echt voorbij. Hoewel kinderen natuurlijk altijd groeien en ze altijd groter worden, vind ik dit nu wel een mijlpaal. Toen ons dametje drie werd vond ik dat niet zo bijzonder. Het is zo een tussenin [...]
  • 10x Toffe cadeau’s voor een 3-jarige! Mijn kleine boef wordt binnenkort al weer drie jaar. DRIE JAAR! Lekker cliché, maar man de tijd vliegt echt voorbij. Alleen daar gaat deze blog niet over. Het gaat over de cadeau’s voor een driejarige. Want wat geef je een jongen die drie wordt? Ik vind het een lastige leeftijd. Bij ons dametje konden we [...]
  • Hoe ga je om met peuter boosheid? Herken je dat? Dat elke keer voordat je kind een groeispurt maakt (of een sprongetje, zo je wilt) het echt zo ongeveer de hel is in huis? Ze willen in zo’n periode vaak allerlei dingen die ze nog (net) niet kunnen en dat is hartstikke frustrerend. Zowel voor je kind als voor jou als ouder. [...]
  • 6x Date night voor het komende jaar Elke maand minimaal 1x samen op pad, zonder de kinderen dus, dat is ONS goede voornemen. Afgelopen jaar is dit namelijk vrijwel niet voorgekomen. Omdat, ja, omdat……? Wie het weet mag het zeggen. Vaak doordat het als laatste op het to-do-lijstje staat en er altijd wel weer iets anders tussen komt.  Het stomme is, ik [...]
  • Een oppas: whoeah SPANNEND! Vorig jaar, ergens in het voorjaar, beloofde ik aan mijn lief dat ik een oppasmeisje zou gaan zoeken. Het was tijd voor af en toe en avondje samen, zonder kinderen. We hadden besloten dat we dat veel te weinig deden en hadden al lang, lang geleden geconcludeerd dat zulk soort dingen van levensbelang zijn voor [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer