Poldermama

Over mij

Meestal nuchtere mama: Iris, 34 jaar, docent, getrouwd met Job, moeder van een dametje en een heertje en uitlaatservice van Pluk onze bordercollie.

Geboren en getogen op het platteland. Via een tussenpose van 12 jaar in de grote stad (Den Haag) inmiddels weer terug in het Groene Hart van Nederland. Samen met mijn man besloten dat we onze kinderen liever op het platteland willen laten opgroeien. Weg van de ik-mis-iets-want-er-is-altijd-wat-te-doen sfeer en wennen aan rust, ruimte en niet perfect hoeven zijn.

Inmiddels hebben we een dametje en een heertje en proberen we een rustig en gestructureerd leven te leiden. We zijn veel bezig met gezonde voeding en duurzaam leven. Maar ook met leren genieten van al het moois van het gezinsleven. Op dit blog deel ik mijn belevenissen als nuchtere poldermama over het leven met kinderen wat eigenlijk altijd hilarisch en leuk is, als je er maar nuchter tegenaan kijkt. Ook deel ik zoveel mogelijk tips en mooie dingen om te genieten met en van je kinderen.

Ik werk als docente lichamelijke opvoeding op een middelbare school in Den Haag. En ja, dat is niet echt naast de deur. Maar helaas liggen de banen niet voor het oprapen en gelukkig vind ik het daar echt heel leuk.

Mijn passies zijn reizen, fotograferen en het buiten leven. Dat buiten leven omvat veel: van buiten sporten (snowboarden, schaatsen, hardlopen, wielrennen), tot moestuinieren in ons postzegeltuintje, tot heerlijk wandelen met de hond in het bos of op het strand, tot met de bakfiets op pad gaan, tot nou ja, alles buiten dus eigenlijk. 

Verder wil ik altijd graag bezig zijn en praat bij tijd en wijle veel te veel. Vooral als ik thuis ben met mijn 3 fantastische zusjes, dan is het echt een kippenhok. Dat bezig zijn uit zich dus nu in dit blog. Ik houd van lezen en van schrijven en omdat manlief nu even aan zijn carrière werkt, wat tijd en geld kost, kan ik dat helaas niet ook doen. Daarom doe ik dit! Kost niets en het geeft me veel voldoening en inspiratie!

 

‘Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.’

1 commentaar

 1. 23 augustus 2017    

  Beste Iris,

  ik volg al een tijdje je blogs. Je schrijft leuk.
  Zou je het leuk vinden een keer in de maand voor BabyenKind te schrijven?

  BabyenKind is een forum/site met per maand ongeveer 80.000 bezoeksters.
  Ik heb een groepje van schrijfsters die het een aanvulling op hun eigen blog vinden om ook op BabyenKind te posten.
  Als jou dat ook leuk lijkt, kunnen we er wellicht even over bellen.

  Met vriendelijke groet
  Felice Veenman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer