Poldermama

Alle kinderen naar buiten! – winactie met de Speurzoekers

Ik hou van buiten zijn! Niet voor niets heb ik een vak gekozen waarbij ik zeker de helft van het jaar buiten kan doorbrengen. Ik mis het echt als ik een dag niet naar buiten kan. De zon op mijn huid, de wind door mijn haren, het doet niet alleen je lichaam goed, maar ook je hoofd. En dat geldt net zo goed voor kinderen! Ze zijn er graag, er is altijd wat te spelen, het is gratis en ze leren er veel van!

Niet zo vreemd dus dat mijn kinderen ook van buiten zijn houden. Maar hoe zeer ik ook weet dat het heerlijk is om buiten te zijn, toch vind ik het met enige regelmaat moeilijk om met mijn kinderen naar buiten te gaan. Omdat we een superklein tuintje hebben bijvoorbeeld en ze nog niet oud genoeg zijn om zelf op straat te spelen. Of omdat het, in mijn ogen, slecht weer is. Je kent het wel: te koud, te winderig, te nat, te….. whatever. En ik weet wel dat het niet waar is, want slecht weer bestaat niet. Alleen slechte kleding bestaat, maar ik weet gewoon domweg echt niet altijd hoe ik dan mijn kinderen kan vermaken buiten of wat ik met ze zou kunnen doen.

Alle kinderen naar buiten

Daar is nu echt een supertoffe oplossing voor! Jasper de Ruiter, van de Speurzoekers, schreef samen met Marieke Dijksman het boek Alle Kinderen naar Buiten. Dit is een dik natuuractiviteitenboek waar je nooit op uitgekeken raakt. Iedereen die kinderen heeft of met kinderen werkt of op wat voor manier met kinderen te maken heeft, heeft hier iets aan. 

Vanaf het moment dat het boek werd bezorgt gaat het boek elke dag wel een keer open. Ook elke keer dat we naar de camping in Zeeland gaan, gaat het boek in de tas. Want er staat echt voor elk moment iets leuks in. Voor klein en groot, jong en oud.

Waar gaat het boek over?

In het boek staan bladzijde naar bladzijde de leukste en tofste activiteiten om te ondernemen. Van simpele dingen die je zelf kunt bedenken tot bijzondere activiteiten of weetjes. Het gaat erom dat je mindset weer even aangaat en dat je ontdekt dat de mogelijkheden in de natuur eindeloos zijn! superzoekers verrekijker vogels spotten

Er staat echt voor elk wat wils in. Zo zijn er kleinigheidjes die zonder enige voorbereiding meteen kunt doen. Zoals bijvoorbeeld het maken van paardebloemenkrulletjes (ever heard of?). Dat deden wij even toen ons heertje sliep op de camping, zo leuk en zo simpel! Maar je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je wilt. Zo staan er bijvoorbeeld ook proefjes in om te doen die best wat voorbereiding vergen.

Over spelen, speuren en maken

De hoofdstukken zijn heel overzichtelijk ingedeeld. Er is een hoofdstuk waarin per seizoen geschikte activiteiten aan bod komen, wat ik echt heel handig vind. Maar ook het hoofdstuk over maken is echt te tof! Wat denk je van parfum? Of een fossiel of een vlieger? Of familiespelletjes die je overal en nergens kunt spelen. 

Elk hoofdstuk staat bol van de informatie en weetjes, waardoor kinderen ook echt veel leren over de natuur. Het hoofdstuk over speuren is hier in huis favoriet. Er is al een verrekijker aangeschaft en we speuren ons suf naar vogels. Maar niet alleen dat. Het potje met het vergrootglas daar gaat ook ineens van alles in. Kleine insectjes, blaadjes, bloemen, mijn kinderen speuren wat af!  

Alle kinderen kunnen zeker uit de voeten met de 23 zoek- en herkenningkaarten die er in staan. Ons dametje verslindt ze en zoekt zo ongeveer elke dag wel iets op wat ze buiten heeft gevonden of gezien. Ze zien er fantastisch en heel herkenbaar uit. Het boek is sowieso heel rijk geïllustreerd met tekeningen en foto’s wat zeker enthousiasmerend werkt! 

Wat oudere kinderen kunnen ook zeker dit boek zelf lezen en een activiteit plannen. Er is namelijk ook een heel hoofdstuk geweid aan ‘goed beginnen’. Waarin uitgelegd wordt hoe je je het beste kunt aankleden, hoe je kunt observeren en wat belangrijke regels zijn in de natuur. 

Hoe kun je het boek gebruiken?

Als ouder/verzorger/leerkracht kun je:

 • activiteiten opzoeken die passen bij het moment van het jaar of de plek waar je bent/heengaat
 • samen met je kinderen het boek doorbladeren en kletsen over wat je ziet
 • samen met je kind op zoek naar datgene wat ze hebben gezien of gevonden
 • samen met je kind een activiteit uitkiezen om te doen
 • een verlanglijstje / bucketlist opstellen wat jij nog graag met je kinderen wilt doen (dit jaar/dit seizoen/voordat ze x jaar oud zijn)
 • je kinderen een verlanglijstje laten opstellen met wat zij graag zouden willen doen
 • en ga zo maar door, de mogelijkheden zijn eindeloos

Als een kind kan lezen kan het:

 • de hoofdstukken zelfstandig doorlezen
 • informatie opzoeken over een bepaald onderwerp
 • zelf een activiteit of proefje gaan uitvoeren 

WINACTIE 

In samenwerking met de Speurzoekers mag ik een exemplaar van ‘Alle kinderen naar buiten’ weggeven! Hoe tof is dat?   alle kinderen naar buiten de speurzoekers

Wat moet je doen?

 • volg Poldermama op Facebook
 • volg de Speurzoekers op Facebook
 • laat hieronder in een reactie met geldig e-mailadres weten waarom je dit boek zou willen winnen en met welk kind je naar buiten zou gaan
 • meedoen kan tot woensdag 24 mei
 • de winnaar wordt op Facebook bekend gemaakt en ik neem persoonlijk contact op met winnaar

Doe je mee?! Dit boek is echt te gaaf als je van buiten zijn houd!

 

Similar posts
 • Afscheid nemen van de baby- en dreumestijd Zoals ik gisteren al schreef wordt mijn lieve, kleine boef komend weekend 3 jaar. Dan is zijn baby- en dreumestijd echt voorbij. Hoewel kinderen natuurlijk altijd groeien en ze altijd groter worden, vind ik dit nu wel een mijlpaal. Toen ons dametje drie werd vond ik dat niet zo bijzonder. Het is zo een tussenin [...]
 • 10x Toffe cadeau’s voor een 3-jarige! Mijn kleine boef wordt binnenkort al weer drie jaar. DRIE JAAR! Lekker cliché, maar man de tijd vliegt echt voorbij. Alleen daar gaat deze blog niet over. Het gaat over de cadeau’s voor een driejarige. Want wat geef je een jongen die drie wordt? Ik vind het een lastige leeftijd. Bij ons dametje konden we [...]
 • Hoe ga je om met peuter boosheid? Herken je dat? Dat elke keer voordat je kind een groeispurt maakt (of een sprongetje, zo je wilt) het echt zo ongeveer de hel is in huis? Ze willen in zo’n periode vaak allerlei dingen die ze nog (net) niet kunnen en dat is hartstikke frustrerend. Zowel voor je kind als voor jou als ouder. [...]
 • 6x Date night voor het komende jaar Elke maand minimaal 1x samen op pad, zonder de kinderen dus, dat is ONS goede voornemen. Afgelopen jaar is dit namelijk vrijwel niet voorgekomen. Omdat, ja, omdat……? Wie het weet mag het zeggen. Vaak doordat het als laatste op het to-do-lijstje staat en er altijd wel weer iets anders tussen komt.  Het stomme is, ik [...]
 • Een oppas: whoeah SPANNEND! Vorig jaar, ergens in het voorjaar, beloofde ik aan mijn lief dat ik een oppasmeisje zou gaan zoeken. Het was tijd voor af en toe en avondje samen, zonder kinderen. We hadden besloten dat we dat veel te weinig deden en hadden al lang, lang geleden geconcludeerd dat zulk soort dingen van levensbelang zijn voor [...]

55 commentaren

 1. Anna Anna
  10 mei 2017    

  Ik zou meer met mijn dochter naar buiten willen gaan…

  Facebook: An Na

 2. 10 mei 2017    

  De laatste tijd gaan wij ook weer veel wandelen in het bos, duinen of op het strand. Super leuk om dan een activiteit te kunnen doen. Vroeger zat ik zelf bij de natuurverkenners, maar dit lijkt me nog veel leuker om te doen!!!

 3. Roos Roos
  10 mei 2017    

  Wil ik wil ik wil ik!
  Lekker met m’n klasje gebruiken en natuurlijk voor de logeerpartijtjes van neefje en nichtje!!

 4. Annabel Annabel
  10 mei 2017    

  Lijkt me super leuk! Ik zou graag vaker met ons dochtertje buiten willen spelen. Zij vindt het niet altijd even leuk. Tips zijn altijd welkom! Ook leuk als er vriendjes komen spelen. Daarnaast wissel ik graag ideeën uit met m’n moeder (kleuterjuf)!

 5. Claudia Claudia
  11 mei 2017    

  Dat is echt een leuk boek voor onze kleinzoon van 6. Hij wordt grote broer in augustus dus dan kan opa dit heerlijk met hem buiten doen als papa en mama even alleen willen zijn met de baby!

 6. Liesbeth Liesbeth
  11 mei 2017    

  Dit boek stond al op mijn verlanglijstje! Ik zou dit boek heel graag gebruiken in mijn groep 3!

 7. 11 mei 2017    

  Jahhh. Wij hebben een Natuurkampeerterrein zonder speeltuin. Dusssssss. Kinderen zijn welkom! Brengen gezelligheid mee. Ze kunnen op ons terrein rond struinen. Vorige week zagen een paar kinderen echte reeën Ze kunnen een hutje te bouwen. Een pijl en boog maken. Ik hoop in het boek dan ook veel ideeën op te doen. En ook voor de gasten neer te leggen.

 8. Esther Meijjer Esther Meijjer
  11 mei 2017    

  Hoi
  Ik heb het boek al enige tijd op mijn verlanglijstje staan. Ik heb een dochter van 5 en twee jongens van 3 en wil wat vaker met ze naar buiten gaan. Dit lijkt me een geweldig boek daarvoor! Daarnaast ben ik ook peuterleidster en hoop ik ook andere kinderen blij te kunnen maken met wat leuke buitenactiviteiten!
  Hartelijke groeten
  Esther

 9. Carin Carin
  11 mei 2017    

  Die zouden wij heel graag willen winnen. Luc 4 en Eva 2 zijn het liefste buiten wat extra inspiratie is altijd welkom! Daarnaast willen we alle kindjes op de camping die we beheren meenemen naar buiten!

 10. Annemieke cevaal Annemieke cevaal
  11 mei 2017    

  Het lijkt mij en Flo en Kiek super gaaf om dit boek te winnen! Wij zijn dol op buiten! Wij zijn daar dan ook veel te vinden.
  Ook kan ik het boek goed gebruiken op mijn werk, kinderopvang de Zonneburcht in Den Hoorn, waar natuur één van de drie speerpunten is.

 11. Marijke Hegeman Marijke Hegeman
  12 mei 2017    

  De juf van onze 6-jarige vertelde dat ze het bijzonder mooi vind dat onze dochter veel interesse in natuur heeft en er ook altijd wat over weet te vertellen in het kringgesprek. Van wie ze dat heeft. Tja… eigenlijk van beide ouders. Mijn man is zoon van een boswachter en ik ben natuurgids. Dit boek zou fantastisch zijn om onze kleine meid nog meer te mogen laten weten over de natuur op haar niveau. Ook ik zou het natuurlijk bij het gidsen van een kindergroep goed kunnen gebruiken. 🙂

 12. 12 mei 2017    

  De kinderen van Kindercentrum Mallemolen vinden het geweldig om lekker buiten te spelen. In de zandbak, onder de hooikap, op het grasveld voetballen en spelletjes doen. er gaat geen dag voorbij dat we buiten spelen.

  • 12 mei 2017    

   Graag wil ik dit boek gebruiken voor kindercentrum Mallemolen om mooie ideeën in de praktijk te brengen

 13. 12 mei 2017    

  Hallo, ik heb het boek al, maar zou graag nog een exemplaar willen voor mijn pedagogisch medewerkers van natuur Bso Natureluur. Ik wil graag met hen naar buiten om nog meer uit het buitenspelen met kinderen te halen dan dat we nu doen. Groetjes Aukje

 14. Lydia Mijnhardt Lydia Mijnhardt
  12 mei 2017    

  Ik zou dit prachtige boek graag willen winnen om het onderwijs aan mijn kleuters nog rijker te maken dan ik al doe!
  Ik ben genomineerd tot de “Buitenspeelkanjer 2016” door Kommee!
  Wat zullen mijn kleuters het fantastisch vinden dat ik het buitenspel nog meer kan verrijken door ook de natuur activiteiten er bij te betrekken!

 15. Johan Hessels Johan Hessels
  12 mei 2017    

  Beste,

  Ik wil heel graag dat schitterende
  boek winnen omdat ik een bezorgde opa ben waarvan de kleinkinderen heel veel aan de televisie, aan hun vele devices vasthangen en niet meer aan buitenspelen aan toekomen.Ik vind in jouw boek zeker vele leuke ideeën om samen met hen te doen, want ik kan best wat vernieuwing gebruiken.
  Met dank bij voorbaat en een fijn weekend gewenst.
  Een rusteloze opa.

 16. Linda Raaijmakers Linda Raaijmakers
  12 mei 2017    

  Ik zou lekker met onze tweeling Lucas & Eva van 3 naar buiten gaan aangezien je ze daar echt helemaal happy mee maakt ?

 17. Edith Junier Edith Junier
  12 mei 2017    

  Supertof voor onze kleuterklas!
  Buitenspelletjes voor elk seizoen en tegelijkertijd meer van onze natuur te weten komen!
  Heeeeeel graag.

 18. N. N.
  12 mei 2017    

  Ik zal met mijn neefjes naar buiten gaan en lekker de natuur ontdekken. En als ik straks klaar ben met de IVN natuurgidsenopleiding kan het een goed hulpmiddel zijn bij het oprichten van de kinderwerkgroep in onze regio.

 19. Joke Van Bree Joke Van Bree
  12 mei 2017    

  Wauw!!! Ikzelf heb 3 kinderen waarvan de middelste zeer geïnteresseerd is alle bloemen, planten en kruilen. De jongste doet niks liever dan ravotten in de tuin, het speelpleintje of het bosje en de oudste die maakt met alles wat ze buiten kan vinden de mooiste kunstwerkjes.
  In de klas heb ik 17 3 en 4 jarigen die supergraag buiten spelen! Vooral bzwegen in de buitenlucht vind ik voor hen heeeeeeel belangrijk! Ik zou heel graag dit boek winnen om idd inspiratie op te doen voor nog meer leuke buitenactiviteiten!!

 20. Femke Femke
  12 mei 2017    

  Met drie jongens gaan we (gelukkig zijzelf ook) graag naar buiten!
  Lekker de natuur in om avonturen te beleven en ondertussen de natuur te ontdekken.
  Vooral de zoek- en herkenningsbladzijden zullen met name de oudste twee erg leuk vinden.
  Nu zoeken ze alles in een oude encyclopedie op die eigenlijk voor volwassenen is.
  Bij de bibliotheek is ie steeds uitgeleend maar een eigen is toch wel prettig, kan ie ook mee naar buiten!

  • Femke Femke
   12 mei 2017    

   Oja, en ik zou naar buiten gaan met mijn jongens, Dylon (8) Evan (5) en Vince (2)
   maar misschien zijn er ook leuke dingen om juist alleen met één van hun te doen met bijvoorbeeld een vriendje!

   • Femke Femke
    12 mei 2017    

    En misschien een tip voor de andere lezers, Staatsbosbeheer, IVN etc hebben regelmatig leuke activiteiten voor kinderen. Vaak gratis of een kleine bijdrage!
    Laatst hebben mijn oudste zoon, zijn vriendje en zus daarvan met de moeders een wildernisdag bezocht. Superleuk met zelf vuur maken, wandelstok maken, wildernistocht, pijl en boog maken en nog veel meer!

 21. 12 mei 2017    

  Ik ben een creatieve kleuterjuf in West-Vlaanderen,
  Binnenkort bouwen we een nieuwe school, waarbij we geen speelplaats voor de kleuters willen maar een creatieve speeltuin en ontdektuin. We proberen nu al allerlei creatieve ideeën op te doen.
  Tevens willen we meer naar een natuurdomein gaan met de kleuters en meer aan activiteiten doenin de natuur en op een speelse manier allerlei ervaringen opdoen via de natuur.
  Nu al proberen we een kleine moestuin te maken in de school en een kruidentuin, met hulp van de kinderen.
  Ik ben dus heel benieuwd naar jullie boek. Dit zou ik kunnen gebruiken in de werkgroep die we nu opstarten.

 22. Moniek S Moniek S
  12 mei 2017    

  Onze dochter wordt hoe langer hoe meer een Tomboy, zo leuk om te zien hoe dol ze is op buitenspelen!
  Ik zou het dus voor ons gezinnetje willen winnen!

 23. Monique Dorigo Monique Dorigo
  12 mei 2017    

  Als IVN-natuurgids wil ik heel graag een kinderclubje starten in ons mooie Brabantse dorp. Ideeën, praktische tips, leuke weetjes en knutselideetjes zijn dus van harte welkom!

 24. Tamara Tamara
  12 mei 2017    

  Heerlijk met onze zoon en dochter struinen!

 25. Hilly Hilly
  13 mei 2017    

  Ik zou dit boek heel graag aan de juf van mijn dochter geven dan kan zij samen met de kinderen bezig zijn met de natuur en worden er meer dan alleen mijn eigen kinderen uitgedaagd om de natuur om hen heen te ontdekken.

 26. michael noo michael noo
  13 mei 2017    

  Lijkt me een heel goed boek om mijn dochtert achter de laptop uit te krijgen dus ik doe graag mee

 27. Erika van koert Erika van koert
  13 mei 2017    

  Wat een leuk boek ! Ook wij hebben twee buiten kinderen. Een beetje nieuwe inspiratie is altijd welkom.

 28. A Lice A Lice
  13 mei 2017    

  Als mama van een zoontje van zes die geboren is met een handicap, probeer ik hem zo fit mogelijk te houden door buiten te zijn. Zeker nu hij afgelopen maanden tweemaal is geopereerd om zijn spraak te verbeteren. Door met hem buiten te zijn, zijn onze “woordspelletjes” ook veel leuker. Met dit mooie boek kan ik ongemerkt en spelenderwijs met hem oefenen om zijn spraak te verbeteren en plezier maken. Want dat laatste daar gaan we altijd voor.
  We zouden het boek optimaal benutten. Met een buitengewone groet van ons!

 29. wilmsen anita wilmsen anita
  14 mei 2017    

  ik zou de kleinkinderen mee naar buiten nemen

 30. Nelly Nelly
  14 mei 2017    

  Met mijn kleinkind de natuur ontdekken.

 31. 14 mei 2017    

  Super leuk voor mijn 2 kleine natuurliefhebbers in huis!!

 32. Maaike Maaike
  14 mei 2017    

  Ik doe graag mee! Mijn zoon blijft graag binnen met om op zijn tablet te spelen, en ik zou hem graag meer buiten zien…

 33. Anita te Gussinklo Anita te Gussinklo
  14 mei 2017    

  Leuk boek, ik doe graag mee voor mijn zoon.

 34. Marloes Wognum Marloes Wognum
  14 mei 2017    

  Geweldig!! Ik heb een kind dat gek is om op onderzoek uit te gaan! Zo gaan we vaak met een schepnet naar het strand krabbetjes etc zoeken of gewoon achter in de sloot kijken wat we vinden.. Als ik niet weet hoe iets heet (en ze wil alles weten) dan maak ik er nu een foto van en zoek het thuis op.. Maar met zo’n boek is het helemaal geweldig!! Kunnen we lekker samen kijken en speuren!

 35. Jan Jan
  14 mei 2017    

  Super leuk om met onze zoon alles te gaan ontdekken en met hem zou ik dan ook naar buiten gaan.

 36. Oma Will Oma Will
  14 mei 2017    

  Wow, dat is een heerlijk boek!
  Ik ga heel graag met mijn kleinzoon op stap en dan gaan we vaak naar het bos achter ons huis.
  Altijd even kijken of we ook een konijntje of eekhoorn zien. Jammer, maar dat lukt maar soms.
  Lekker buiten spelen vind ik gezond voor een kind.
  Dit boek zal ons samen nog wel een tijdje bezighouden. Leuke activiteiten kiezen en een lijstje maken van de dingen die we nog samen willen gaan doen.
  Met dit boek komen we de zomer wel door.
  Sorry, ik heb geen Facebook, maar ik volg je op Bloglovin , zoveel mogelijk als ik kan.

 37. Nancy van Heck Nancy van Heck
  14 mei 2017    

  Wat een leuke actie die echt heel leuk voor mijn zoontje is vooral omdat hij graag op onderzoek is. En met zo een leuk boek kan hij nog meer op onderzoek naar dingen en dieren.

 38. Nina Mol Nina Mol
  15 mei 2017    

  Dit lijkt me een mooi boek voor mijn oppasgroep!!

 39. Carmen Carmen
  15 mei 2017    

  Allebei geliked ?! Wat een geweldig boek boordevol informatie en activiteiten voor kids én mama’s. Ik ben voorstander van lekker buiten ravotten maar soms is mijn inspiratie wel een beetje op. Dit boek is perfect om de natuur via andere activiteiten te leren kennen. Mijn zoontje Dean is een echt ‘buitenkind’ met hem speel ik dagelijks buiten. Dit boek zouden wij met liefde proberen. Liefs Carmen

 40. Oma Will Oma Will
  15 mei 2017    

  Lekker naar buiten gaan met mijn kleinkinderen.
  Dat zijn echte buitenkinderen
  Met dit boek kom ik op nog meer leuke ideeën om buiten te gaan doen.
  Graag doe ik mee.
  Ik heb geen Facebook, maar volg je op Bloglovin.

 41. Oma Will Oma Will
  15 mei 2017    

  Sorry, twee keer gereageerd.
  Wist niet meer, of ik mee had gedaan.

 42. lottie lottie
  15 mei 2017    

  Super leuk om met mijn neefje door de natuur (de Veluwe) te slenteren!

 43. Marjan polet Marjan polet
  16 mei 2017    

  Ik zou het boek graag winnen. Zelf gebruiken en dan doorgeven aan mijn vriendin voor haar zoon die liefst de hele dag binnen zit..kunnen ze samen naar buiten

 44. 16 mei 2017    

  Wow dat klinkt als het perfecte boek voor onze aanstaande vakantie! Mijn bijna-kleuter is dolgraag buiten dus hoe meer ideetjes hoe beter! Ik doe dus graag mee 🙂

 45. Marije Marije
  16 mei 2017    

  Met mijn eigen zoon van 6 allereerst! De tuin en omgeving in want die is hier zo mooi.
  Doen we al maar dan wordt het nog leuker!
  Daarna boek mee naar school en kijken wat we daar kunnen toepassen!

 46. Anneliese de Waal Anneliese de Waal
  16 mei 2017    

  Ik doe graag mee !!, heel erg leuk.
  Ik doe graag mee voor mijn zoon Nicky, met hem zou ik naar buiten gaan !!! 🙂

  Groetjes van,
  Anneliese de Waal

 47. Marian B Marian B
  19 mei 2017    

  Als ouder en leerkracht lijkt me dit wel een handig boek, ik kan som ook wel wat ideeën gebruiken.

 48. Kimberley Kimberley
  21 mei 2017    

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen, zodat ik nog meer kan ondernemen met SBO klas.
  Zij houden van ondernemen, maar daarin missen wij nog een hoop inspiratie.
  Wat is leuk om buiten te doen en wat kunnen de kinderen zelfstandig?
  Dit boek zou dus heel goed van pas komen!

 49. wilmsen anita wilmsen anita
  23 mei 2017    

  ik zou met mijn kleindochtertje naar buiten gaan, ze is erg leergierig en wil de hele wereld ontdekken

 50. Jelmar Jelmar
  23 mei 2017    

  Dit is een fantastisch boek lijkt me! Als optometrist weet ik als geen ander hoe belangrijk dit voor kinderen is. Geadviseerd wordt, dat kinderen minstens 15 uur per week buiten moeten spelen om bijziendheid te kunnen voorkomen naast dat ze dus niet de hele tijd op hun tablet kijken tegenwoordig! Mooi boek voor al mijn jonge patientjes 🙂

 51. lisanne bons lisanne bons
  23 mei 2017    

  Dat is handig. Ik vind het leuk om naar buiten te gaan maar weet niet zo goed wat ik kan aanbieden. Dit zou super handig zijn voor zowel mijn eigen kind als de bso waar ik werk.

 52. John leidner John leidner
  26 mei 2017    

  Hoi ik zie dat ik te laat ben maar wat een leuke boek is dat zeg,
  Misschien de volgende x beter groetjes john leidner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer