Poldermama

6 Supersimpele Sinterklaas lunch ideeen

Elke dag 10 minuten (ruim) besteden aan het maken van een broodtrommel voor je dochter, dan moet je wel een klein beetje gek zijn. Nou ja, dat ben ik dan maar, want ik doe dat dus. Voor ons dametje naar school ging had ik al besloten dat ik graag Bento lunches wilde gaan maken. Onze la puilt inmiddels uit van de leuke spulletjes om dat mee te doen. En……… ik heb nog geen dag overgeslagen! Want ik sta er met liefde eerder voor op! Ik vind het namelijk superleuk en ontspannend om te doen. En ik ben niet de enige, want ons dametje helpt me met alle liefde van de wereld mee. 

Een Sinterklaas broodtrommel

Het leukste vind ik om thema’s aan de broodtrommel mee te geven en in deze tijd van het jaar is dat net wat makkelijker. Want Sinterklaas is een thema wat je lekker lang kunt gebruiken en dus kun je van alles proberen om die lunch wat leuker te maken. Vandaag deel ik daarom een paar simpele manieren om een Sinterklaastintje aan de lunch van je kind te geven. En geloof me: een creatieve Sinterklaas lunch maken is helemaal niet zo moeilijk en heb je zo voor elkaar.

Hierbij heb je geen speciale dingen nodig. Je hoeft er ook niet speciaal boodschappen voor te doen. Het enige wat je nodig hebt is even spieken in de koelkast en broodla wat je nog in huis hebt en een schilmesje. Moet lukken toch?

 1. Schoorsteen van brood of ontbijtkoek – Snij een stuk of 9 blokjes van een ontbijtkoekplakje of een boterham en stapel deze zo op elkaar dat het een schoorsteen wordt. Wat blokjes wortel erboven en klaar is Kees! schoorsteen kadootjes sinterklaaslunch
 2. Letters van Sint en Piet – Met de uitstekers voor marsepein kun je heel erg creatief zijn. Zoek de S en de P uit en leef je uit op bv. plakjes worst of kaas. Steek allemaal dezelfde letters uit en doe deze in een cupcakevormpje of steek een woord uit en leg de letters naast elkaar.
 3. Broodkadootjes – Als je een boterham belegd hebt, snijd dan vierkantje ‘pakjes’ uit het brood en leg er een strik omheen van: marsepein, reepje worst, dropveter o.i.d. Of maak een eetbaar kadootje van ontbijtkoek met een echt strikje erom.
 4. Mijter appeltjes – Snij partjes appel in de vorm van een driehoekje en snijd er met een schilmesje een kruis uit. Je kunt ze ook nog op een stukje banaan steken en daar met hageltjes ogen een neus in maken. mijter appeltjes tussendoortje sinterklaaslunch
 5. Zak vol…….? – Maak van een (mini) wrap of stukje van een wrap een zak. Knoop hem aan de bovenkant dicht met een stukje baktouw of een dropveter en steek er bv. een wortel in. Kan evengoed met een pannenkoekje of een plakje worst.
 6. Kadootje – Pak eens iets simpels in. Doe je wel eens een doosje rozijntjes in de lunchtrommel? Of een babybel kaasje? Pak deze eens in! Natuurlijk in Sinterklaaspapier, verrassend leuk.

Een doe-het-zelf Sinterklaaslunch

Bovenstaande heb je zo voor elkaar, ook als je geen Bento lunches maakt kun je in een paar minuten een extra Sinterklaastintje aan de gewone brooddoos geven. Maar als je in het weekend wat meer tijd hebt zijn deze twee ideeën ook heel erg leuk! Vooral om samen met je kind te maken.

Mijter pizza – Haal kant en klare bladerdeeg plakjes bij de supermarkt en snijd hier driehoekjes van. Bestrijk met tomatensaus en leg er een kruis op van bladerdeeg en bestrooi deze met geraspte kaas (of maak het kruis van strookjes kaas). Leg evt. op de rode vlakken nog een half cherrytomaatje en afbakken maar! 

schermafbeelding-2016-11-09-om-21-22-44

Pieten pannenkoekje – Bak kleine pannenkoekjes en laat je kind deze zelf versieren tot het een pietje is geworden! Zet van alles op tafel en laat ze lekker creatief aan het werk gaan. Het kan met chocopasta, maar natuurlijk ook met witte chocopasta of gewoon met jam.schermafbeelding-2016-11-09-om-21-23-00

Bij ons staan traditiegetrouw de pannenkoekjes op het programma na de aankomst van de Sint. Na in de kou te hebben gestaan is er niets leuker dan in een warm huis je eigen pietje versieren! 

Waar lunchen jullie mee als de Sint aankomt? Bijzonder of juist niet?

 

Alle afbeeldingen in deze blogpost komen van Pinterest.
Similar posts
 • Afscheid nemen van de baby- en dreumestijd Zoals ik gisteren al schreef wordt mijn lieve, kleine boef komend weekend 3 jaar. Dan is zijn baby- en dreumestijd echt voorbij. Hoewel kinderen natuurlijk altijd groeien en ze altijd groter worden, vind ik dit nu wel een mijlpaal. Toen ons dametje drie werd vond ik dat niet zo bijzonder. Het is zo een tussenin [...]
 • 10x Toffe cadeau’s voor een 3-jarige! Mijn kleine boef wordt binnenkort al weer drie jaar. DRIE JAAR! Lekker cliché, maar man de tijd vliegt echt voorbij. Alleen daar gaat deze blog niet over. Het gaat over de cadeau’s voor een driejarige. Want wat geef je een jongen die drie wordt? Ik vind het een lastige leeftijd. Bij ons dametje konden we [...]
 • Hoe ga je om met peuter boosheid? Herken je dat? Dat elke keer voordat je kind een groeispurt maakt (of een sprongetje, zo je wilt) het echt zo ongeveer de hel is in huis? Ze willen in zo’n periode vaak allerlei dingen die ze nog (net) niet kunnen en dat is hartstikke frustrerend. Zowel voor je kind als voor jou als ouder. [...]
 • 6x Date night voor het komende jaar Elke maand minimaal 1x samen op pad, zonder de kinderen dus, dat is ONS goede voornemen. Afgelopen jaar is dit namelijk vrijwel niet voorgekomen. Omdat, ja, omdat……? Wie het weet mag het zeggen. Vaak doordat het als laatste op het to-do-lijstje staat en er altijd wel weer iets anders tussen komt.  Het stomme is, ik [...]
 • Een oppas: whoeah SPANNEND! Vorig jaar, ergens in het voorjaar, beloofde ik aan mijn lief dat ik een oppasmeisje zou gaan zoeken. Het was tijd voor af en toe en avondje samen, zonder kinderen. We hadden besloten dat we dat veel te weinig deden en hadden al lang, lang geleden geconcludeerd dat zulk soort dingen van levensbelang zijn voor [...]

3 commentaren

 1. 10 november 2016    

  Oh ja, ik vind dit dus echt zo leuk he! Ik denk dat ik er voor dochterlief volgend jaar ook niet echt aan ontkom om deze ‘techniek’ te gaan hanteren. En zeg nou zelf: zo’n lunchtrommeltje is toch ook veel leuker?
  Loes | Gewoon iets met Loes onlangs geplaatst…Wat doe je met teveel appels? | ReceptMy Profile

  • Iris Iris
   15 november 2016    

   Het is ook echt superleuk, ik vind het die 10 minuten zeker waard!

 2. 11 november 2016    

  Die Pieten pannenkoekjes vind ik erg leuk! Wij eten eigenlijk niet extra bijzonder met Sinterklaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer