Poldermama

Summer bucketlist voor een peuter

Mijn hoofd loopt altijd over. Over van dingen die ik nog wil doen, wil zien, wil ervaren. Heel soms zijn dat dingen voor mezelf, maar haast altijd zijn het dingen die ik wil doen samen met mijn kinderen. Hier in huize Poldermama slingeren dan ook meerder boekjes rond waar ik toffe adresjes, leuke uitjes en andere hersenspinsels in op schrijf. Maar ik raak die boekjes weer kwijt, ruim ze te goed op zodat ik ze niet meer tegenkom of ik vergeet het gewoon. En ik wil ze ook niet ergens neerleggen, want ik houd niet van rommel in het zicht, haha! Daarom schrijf ik hier de summer bucketlist op van dingen die ik met ons dametje wil doen. Dan weet ik hem tenminste altijd terug te vinden. En ik beloof jullie dat elke keer als ik iets doe van de lijst, ik jullie deelgenoot zal maken! Sowieso op Instagram en als het echt noemenswaardig leuk is zal ik er een blog over schrijven (of misschien een verzamelblogje). 

summer bucketlist voor peuters

Summer bucketlist voor een peuter

Ons dametje word na de zomervakantie 4 jaar, dus daar kun je al echt activiteiten mee ondernemen. Daarom heb ik allemaal activiteiten opgeschreven die goed te doen zijn met een peuter. Natuurlijk zijn er oneindig veel meer dingen te bedenken die je kunt doen, maar dit is mijn lijst. Dit zijn de dingen die ik graag met ons dametje, onze peuter, wil ondernemen. Misschien vind jij er ook wel inspiratie voor deze zomer, wie weet?! 

 1. In de modder spelen – volgende week is het Modderdag dus dat komt goed uit!
 2. Linnaeushof bezoeken – omdat het me zo leuk lijkt!
 3. Picknicken – en dan niet in de achtertuin, maar een serieuze mand vol lekkers maken en op de fiets ergens naar toe rijden om je kleedje neer te leggen.
 4. Blote voetenpad lopen/natuurspeeltuin bezoeken 
 5. Efteling bezoeken – net als elk jaar, het hoort er gewoon bij!
 6. Tent maken – met lakens en dekens, je weet wel.
 7. Fotodagboek – gemaakt door ons dametje.
 8. Watermuur maken – dat wil ik nog steeds aan de schutting in onze tuin maken, dus meer een zomerproject voor mama en het speelresultaat is voor ons dametje!
 9. Auto wassen in je bikini – omdat dat lachen is met al dat zeepsop.
 10. T-shirt versieren – voor jezelf met textielstiften.
 11. In de regen dansen – om dat dat eigenlijk nooit mag, maar wel heel leuk is.
 12. Schatzoektocht – als we de hond uitlaten een schatkist maken en daar alle bijzondere dingen die we tegenkomen in leggen.
 13. Stenen verven 
 14. Stoepkrijtkunst – met ballonnen o.i.d. en dan fotograferen.
 15. Frambozen of bramen plukken – en dan natuurlijk opsmikkelen!
 16. Vliegeren (vlieger maken?) 
 17. Zwemmen in de zee
 18. Slaapfeestje op zolder – in dat zelf gemaakte tentje misschien van nummer 6? 

Ik word al helemaal blij als ik aan al deze dingen denk. Het zijn er wel behoorlijk wat geworden, maar we zien wel hoe ver we komen.

Wat staat er deze zomer op jouw bucketlist?

Similar posts
 • Afscheid nemen van de baby- en dreumestijd Zoals ik gisteren al schreef wordt mijn lieve, kleine boef komend weekend 3 jaar. Dan is zijn baby- en dreumestijd echt voorbij. Hoewel kinderen natuurlijk altijd groeien en ze altijd groter worden, vind ik dit nu wel een mijlpaal. Toen ons dametje drie werd vond ik dat niet zo bijzonder. Het is zo een tussenin [...]
 • 10x Toffe cadeau’s voor een 3-jarige! Mijn kleine boef wordt binnenkort al weer drie jaar. DRIE JAAR! Lekker cliché, maar man de tijd vliegt echt voorbij. Alleen daar gaat deze blog niet over. Het gaat over de cadeau’s voor een driejarige. Want wat geef je een jongen die drie wordt? Ik vind het een lastige leeftijd. Bij ons dametje konden we [...]
 • Hoe ga je om met peuter boosheid? Herken je dat? Dat elke keer voordat je kind een groeispurt maakt (of een sprongetje, zo je wilt) het echt zo ongeveer de hel is in huis? Ze willen in zo’n periode vaak allerlei dingen die ze nog (net) niet kunnen en dat is hartstikke frustrerend. Zowel voor je kind als voor jou als ouder. [...]
 • 6x Date night voor het komende jaar Elke maand minimaal 1x samen op pad, zonder de kinderen dus, dat is ONS goede voornemen. Afgelopen jaar is dit namelijk vrijwel niet voorgekomen. Omdat, ja, omdat……? Wie het weet mag het zeggen. Vaak doordat het als laatste op het to-do-lijstje staat en er altijd wel weer iets anders tussen komt.  Het stomme is, ik [...]
 • Een oppas: whoeah SPANNEND! Vorig jaar, ergens in het voorjaar, beloofde ik aan mijn lief dat ik een oppasmeisje zou gaan zoeken. Het was tijd voor af en toe en avondje samen, zonder kinderen. We hadden besloten dat we dat veel te weinig deden en hadden al lang, lang geleden geconcludeerd dat zulk soort dingen van levensbelang zijn voor [...]

1 commentaar

 1. 2 juli 2016    

  De Efteling staat ook bij ons op de lijst, hoort er inderdaad bij. We gaan dit jaar in de Coca Cola suite van het hotel, daar kijk ik erg naar uit.

  Ik heb naar deze lijst gelinkt, zie CommentLuv 🙂
  Fleur onlangs geplaatst…5 inspirerende Nederlandse Summer Bucket Lists en link partyMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer