Poldermama

Samen bessen plukken: een heerlijk uitje!

Voor dat de zomer begon stelde ik een bucketlist op met dingen die ik met ons dametje wilde gaan doen. Van tevoren weet je natuurlijk nooit hoe de vakantie gaat verlopen qua weer, maar ik heb er activiteiten voor binnen en buiten op gezet. Standaard uitjes, maar ook bijzondere. Waaronder dus deze: frambozen of bramen plukken. 

Wat is er zo leuk aan fruit plukken?

Waarom heb ik fruit plukken er nou opgezet? Wat is er nu zo bijzonder aan? Dat weet ik eigenlijk niet. Misschien is het omdat ik de dochter van een groenteboer ben, maar het lijkt me gewoon zo gezellig om samen met mijn dochter een mandje vol te plukken, stiekem te snoepen tijdens het plukken door en daarna thuis er van alles van te maken. Maar ook omdat frambozen een van mijn fruitfavorieten zijn, en ook bij ons dametje. 

Frambozen of bramen zijn het niet geworden. Van de frambozenstruik bij opa en oma hebben we er wel een paar geplukt, maar na onze vakantie was die struik helemaal kaal gegeten door de vogels. Bramen zijn heel moeilijk te plukken met kinderen vanwege de vele doornen die daar aan zitten. Daar had ik even niet over nagedacht. Maar we zijn wel een andere fruitsoort gaan plukken! Bij opa en oma in de buurt is namelijk een bosbessenboederij! En laat dat nou net het meest favoriete fruit hier in huis zijn. Want bessen zijn lekker en supergezond! Maar o, o, o, wat zijn die bessen duur. Ik koop ze altijd wel, maar dan ben ik er toch wel zuinig mee vanwege de prijs. 

Maar als het seizoen losbarst dan staan de bessen op de bosbessenboerderij klaar in kilo’s en helemaal niet duur. We hadden al een kilo gekocht, maar ik zag dat als je ze zelf ging plukken het nog goedkoper was!

Bessen plukken bij de bosbessenboerderij

Dus daar gingen we op een zaterdag. Met allebei een leeg emmertje trokken we de bessenboomgaard in. Ons dametje vond het schitterend. Rijen en rijen vol struiken, die ontploften van de bessen. Nog spannender was dat we overal mensen hoorden praten, maar die niet konden zien. Dus elke keer als we een andere rij indoken was het spannend of we daar iemand tegen zouden komen.

Ons dametje mocht elke keer de struik kiezen waar we uit zouden plukken. Er werd dus goed gekeken of er ook laag bij de grond veel bessen hingen. Maar vooral de zoektocht naar de hele dikke bessen was haar favoriet. En die hele dikke bessen werden lang niet altijd in haar emmertje gelegd kan ik je vertellen, haha! 

Het plukken is heel rustgevend en ontspannend. En het verveeld absoluut niet. We zijn denk ik wel een uur bezig geweest met plukken voordat ons dametje er klaar mee was. En toen hadden we 3,9 (!!!) kilo geplukt met zijn tweetjes. Tussendoor konden we even uitrusten op het mos onder de struikjes. Daar hebben we heerlijk zitten bomen over de bessen. Welke zijn lekker en welke niet en waarom? Zien we nog diertjes? Waar zijn de andere mensen en waar praten zijn over? Hoeveel bessen heb jij al stiekem gesnoept? 

Met twee volle zakken reden we naar huis, waar de buit vol trots aan papa, opa en oma geshowd werd. En waar we er met elkaar meteen heel wat opsnoepten natuurlijk. Daarna ging het een week lang in de yoghurt en smoothies. Aten we het als tussendoortje en bakten we er een hoop lekkere dingen mee. 

Dus mocht je een dagje niets te doen hebben als het weer niet zo boeiend is? Ga eens naar een lokale fruitboerderij en de kans is groot dat je daar fruit kunt plukken! Het is echt leuk om eens te doen en vooral om daarna nog heel lang van je inspanningen te genieten!

Heb jij wel eens zelf fruit geplukt?

Similar posts
 • Afscheid nemen van de baby- en dreumestijd Zoals ik gisteren al schreef wordt mijn lieve, kleine boef komend weekend 3 jaar. Dan is zijn baby- en dreumestijd echt voorbij. Hoewel kinderen natuurlijk altijd groeien en ze altijd groter worden, vind ik dit nu wel een mijlpaal. Toen ons dametje drie werd vond ik dat niet zo bijzonder. Het is zo een tussenin [...]
 • 10x Toffe cadeau’s voor een 3-jarige! Mijn kleine boef wordt binnenkort al weer drie jaar. DRIE JAAR! Lekker cliché, maar man de tijd vliegt echt voorbij. Alleen daar gaat deze blog niet over. Het gaat over de cadeau’s voor een driejarige. Want wat geef je een jongen die drie wordt? Ik vind het een lastige leeftijd. Bij ons dametje konden we [...]
 • Hoe ga je om met peuter boosheid? Herken je dat? Dat elke keer voordat je kind een groeispurt maakt (of een sprongetje, zo je wilt) het echt zo ongeveer de hel is in huis? Ze willen in zo’n periode vaak allerlei dingen die ze nog (net) niet kunnen en dat is hartstikke frustrerend. Zowel voor je kind als voor jou als ouder. [...]
 • 6x Date night voor het komende jaar Elke maand minimaal 1x samen op pad, zonder de kinderen dus, dat is ONS goede voornemen. Afgelopen jaar is dit namelijk vrijwel niet voorgekomen. Omdat, ja, omdat……? Wie het weet mag het zeggen. Vaak doordat het als laatste op het to-do-lijstje staat en er altijd wel weer iets anders tussen komt.  Het stomme is, ik [...]
 • Een oppas: whoeah SPANNEND! Vorig jaar, ergens in het voorjaar, beloofde ik aan mijn lief dat ik een oppasmeisje zou gaan zoeken. Het was tijd voor af en toe en avondje samen, zonder kinderen. We hadden besloten dat we dat veel te weinig deden en hadden al lang, lang geleden geconcludeerd dat zulk soort dingen van levensbelang zijn voor [...]

4 commentaren

 1. Mila Mila
  4 augustus 2016    

  Wat ziet dat er gezellig uit! Waar zit deze bosbessen boerderij?

  • Iris Iris
   9 augustus 2016    

   Deze zit in de buurt van Middelbeers (N-B).

   • Mila Mila
    9 augustus 2016    

    Echt heel leuk! Waar ik woon (in de buurt van rotterdam) is het bijna niet te vinden. Zo jammer. In september dan maar appels plikken. Ook leuk:)

 2. 5 augustus 2016    

  Mijn man doet het vooral graag. En dan neemt hij de kinderen mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer