Poldermama

Poldermama winweek: T-shirt Cheaque

Soms loop je zomaar ineens iets heel tofs tegen het lijf. Bij mij was dat op het mini-foodfestivalletje in mijn kleine stadje. Waar bij een kraampje echt te gekke kindershirts hingen. Kindershirts die helemaal passen in de discussie over of kleding een labeltje moet hebben of juist niet. Want de T-shirts van Cheaque hebben dat dus niet. Die zijn zo tof dat zowel jongens als meisjes als ouders hier helemaal blij van worden. De ouders van de teksten en de kinderen van de kleuren. poldermama winactie tshirt cheaque

De allertofste teksten

Ik ben niet persé van de mode, maar voor T-shirts met een toffe print heb ik wel een zwak. En teksten daar houd ik stiekem ook wel van. Jammer genoeg staat er heel vaak iets stoms op. Of zoetsappigs of wat dan ook. Maar bij het merk Cheaque heb je daar dus totaal geen last van. Zij hebben echt, by far, de allertofste teksten op hun kleding.

Cheaque staat voor duidelijk en degelijk. De prints zijn dus duidelijk en stoer. Het ontwerp van de kleding is basic, clean, maar heerlijk om te dragen. Maar wat Cheaque nou echt chique maakt zijn de teksten! De teksten zijn namelijk helemaal het ding bij het merk. Er staan oerhollandse teksten op, overgoten met een Frans jasje. Zodat je echt even goed moet kijken wat er staat. Als je hardop uitspreekt wat er staat, dan heb je hem vaak meteen en moet je eigenlijk altijd spontaan lachen. Wat dacht je van: pas n’est couque (pannenkoek) of snoupcont (snoepkont). Maar ik vind tu t’ebelle ook heel erg tof gevonden bijvoorbeeld.

Ik lach vaak in mijn vuistje als ons heertje zijn shirt aan heeft. Maar ik weet zeker als kinderen de teksten leren, dat ze er ook om kunnen lachen. Ons heertje namelijk wel. We kochten voor hem het Couqe Baquer shirt in het lichtblauw en inmiddels weet hij precies wat er op staat. Hij kondigt het dan ook met bravoure aan als hij het aan heeft. Beetje zelfspot is nog niemand ooit dood van gegaan toch?

Winactie Kinder T-shirt Cheaque

Wat moet je doen om kans te maken op een tof kinder T-shirt van Cheaque:

 • reageer op Facebook voor wie jij een shirt zou willen winnen 
 • tag iemand die ook zo’n shirt wil winnen
 • delen is lief!

Je mag ook op Instagram het bericht liken en iemand taggen natuurlijk! Doe je het allebei, dan maak je een extra kans om te winnen.

Let op: Om kans te maken op deze leuke prijs moet je lid zijn van de Poldermama Facebookpagina. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. Deze actie loopt tot en met 5 oktober 2017. Op 6 oktober 2017 maak ik alle winnaars van de Poldermama winweek bekend. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Naast een kinderafdeling hebben ze ook een volwassen afdeling trouwens. Met shirts, hoodies, broeken, sokken en nog veel meer. Dus mocht je net als ik fan zijn, dan kun je ook voor jezelf een kijkje gaan nemen! Ik kan alleen maar denken aan de gezichten van de pubers op school als ik in de les aan kom met een trui waar op staat: haute je coupe!

Similar posts
 • Afscheid nemen van de baby- en dreumestijd Zoals ik gisteren al schreef wordt mijn lieve, kleine boef komend weekend 3 jaar. Dan is zijn baby- en dreumestijd echt voorbij. Hoewel kinderen natuurlijk altijd groeien en ze altijd groter worden, vind ik dit nu wel een mijlpaal. Toen ons dametje drie werd vond ik dat niet zo bijzonder. Het is zo een tussenin [...]
 • 10x Toffe cadeau’s voor een 3-jarige! Mijn kleine boef wordt binnenkort al weer drie jaar. DRIE JAAR! Lekker cliché, maar man de tijd vliegt echt voorbij. Alleen daar gaat deze blog niet over. Het gaat over de cadeau’s voor een driejarige. Want wat geef je een jongen die drie wordt? Ik vind het een lastige leeftijd. Bij ons dametje konden we [...]
 • Hoe ga je om met peuter boosheid? Herken je dat? Dat elke keer voordat je kind een groeispurt maakt (of een sprongetje, zo je wilt) het echt zo ongeveer de hel is in huis? Ze willen in zo’n periode vaak allerlei dingen die ze nog (net) niet kunnen en dat is hartstikke frustrerend. Zowel voor je kind als voor jou als ouder. [...]
 • 6x Date night voor het komende jaar Elke maand minimaal 1x samen op pad, zonder de kinderen dus, dat is ONS goede voornemen. Afgelopen jaar is dit namelijk vrijwel niet voorgekomen. Omdat, ja, omdat……? Wie het weet mag het zeggen. Vaak doordat het als laatste op het to-do-lijstje staat en er altijd wel weer iets anders tussen komt.  Het stomme is, ik [...]
 • Een oppas: whoeah SPANNEND! Vorig jaar, ergens in het voorjaar, beloofde ik aan mijn lief dat ik een oppasmeisje zou gaan zoeken. Het was tijd voor af en toe en avondje samen, zonder kinderen. We hadden besloten dat we dat veel te weinig deden en hadden al lang, lang geleden geconcludeerd dat zulk soort dingen van levensbelang zijn voor [...]

4 commentaren

 1. Lyn Lyn
  3 oktober 2017    

  Leuke shirts! Ik doe graag mee

 2. Marian B Marian B
  4 oktober 2017    

  Een leuk shirt is altijd welkom! Doe graag mee.

 3. Claudia Diependaal Claudia Diependaal
  5 oktober 2017    

  Ik doe heel erg graag mee!

 4. melissa melissa
  6 oktober 2017    

  Superleuk voor onze Jarno. Lekker zittend; mooi en hip; ja i am in. Ik tag via fb en ig. liefs melissa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer