Poldermama

Pictures from Poldermama #51: sneeuw en winterpret

Eindelijk waren we dit weekend op de juiste plek toen er in ons kikkerlandje sneeuw viel! Het was de eerste keer voor allebei mijn kinderen dat ze bewust sneeuw meemaakte en dat we er ook echt mee gespeeld hebben! Ik word altijd onwijs blij van sneeuw en winterpret, het doet me gewoon een beetje aan de wintersport denken en daar houd ik onwijs van. Daarom hoopte ik ook dat mijn kinderen het leuk zouden vinden.

Vrijdag ging ik voor het eerst naar mijn opleiding tot kindercoach en daarom waren we zaterdag bij opa en oma. Gelukkig had ik op het laatste moment nog alle sjaal, mutsen en wanten in het logeerkoffertje gegooid, want die konden we zaterdagochtend goed gebruiken! Toen we beneden kwamen was de wereld namelijke wit! Ons dametje rende vol enthousiasme en verbazing door het huis. We knipten de lichten aan keken naar de wondere witte wereld. 

We wachtten tot het licht werd en na een ontbijtje met oma gingen we lekker buiten spelen. We hadden de hele, grote tuin voor onszelf en hoefden de sneeuw dus met niemand te delen. Ik gooide de zandbak open zodat er scheppen en emmertjes op voorraad waren, leegde de kruiwagen en liet de kinderen even los. Even ervaren wat sneeuw is, wat sneeuw doet en wat je er mee kunt doen. Er werd fanatiek geschept, gegooid en verplaatst. 

Daarna was het tijd voor een sneeuwpop. De sneeuw plakte perfect en dus deed ik voor hoe je van een klein sneeuwballetje door de rollen een hele grote bal kunt maken. Super fascinerend natuurlijk! We hadden onwijs veel sneeuw en konden dus echt een levensgrote pop maken. We pakten een pet van opa en vonden in de schuur een bezem. Ons dametje zocht naar steentjes en takjes en o, wat waren we trots! Jammer dat er niemand thuis was, behalve wij, haha! 

Eenmaal binnen warmden we op met chocolademelk en appeltaart en werd er heerlijk gespeeld. Mama werd met rust gelaten en daardoor moest ik verplicht ontspannen haha! Ik had geen laptop of andere spullen bij me, zodat ik echt helemaal niets kon doen. Wel apart, maar ook wel eens lekker. Ik ben er normaal gesproken namelijk niet zo goed in, in niets doen. Maar nu heb ik wat gelezen, naar het spel van mijn kinderen gekeken. En opeens verlangde ik echt naar de weekenden in Zeeland, want ik gok dat die er ook zo uit komen te zien. 

’s Middags reden we terug naar ons eigen huis en naar Polderpapa die ’s morgens onze nieuwe auto had opgehaald. ’s Avonds settelde ik me voor de TV voor mijn wekelijkse favoriet: Wie is de Mol!!! Mijn 2 verdachten zitten er allebei nog in (Sanne en Thomas), al vond ik ze deze aflevering niet zo verdacht. Toch blijf ik stug volhouden en ga ik gewoon zeggen dat ik denk dat Thomas de Mol is dit jaar…… OEPS.

Zondag werden we weer wakker in een witte wereld! Maar oe, wat waaide het en wat was dat koud! Omdat we het vermoeden hadden dat het snel gedaan kon zijn met de sneeuw stonden we voor 9 uur al buiten! Kinderen helemaal aangekleed in sneeuwkleding, slee mee en gaan met die banaan. Ze waren bij ons ook aan het sleeën van de dijk, maar dat is voor onze kleintjes nog net iets te gevaarlijk. Wij wandelden dus een rondje met de hond en speelden daarna in de tuin. Ons heertje ZONDER handschoenen, want hij vind die dingen verschrikkelijk. Ik snap niet hoe je dat volhoud, want hij was wel continue met de sneeuw aan het spelen, maar goed. Het is totale hysterie als hij ze aan moet. In de tuin waren we beschut tegen de wind en was het dus veel minder koud. Vandaag hielp papa mee met de sneeuwpop en dat werd ook een hele mooie! 

De rest van de ochtend was het echt zondag bakdag. Voornemen is om elke zondag een voorraadje voor de komende week te maken met gezonde dingen. Vandaag maakte ik Mediterraanse eimuffins voor in de lunchbox, glutenvrije crackers (echt ik heb zo’n zin om die met avocado te eten!) en een glutenvrije citroen bosbessen cake. Alle recepten komen van Eet het Beter en ze zijn alle 3 goedgekeurd! 

’s Middags tekende ik met ons dametje nog heel wat kaarten voor Valentijn. Ze vond het wel wat spannend om kusjes op de envelop te geven, maar deed het toch! Zo cool! Nu niet vergeten om ze morgen op de post te doen. Nu nog even lekker kneuterig naar Boer Zoekt Vrouw kijken om het weekend af te sluiten en dan is het tijd voor een nieuwe week!

Heb jij ook zo genoten van de sneeuw en mooie plaatjes geschoten? 

Similar posts
  • Afscheid nemen van de baby- en dreumestijd Zoals ik gisteren al schreef wordt mijn lieve, kleine boef komend weekend 3 jaar. Dan is zijn baby- en dreumestijd echt voorbij. Hoewel kinderen natuurlijk altijd groeien en ze altijd groter worden, vind ik dit nu wel een mijlpaal. Toen ons dametje drie werd vond ik dat niet zo bijzonder. Het is zo een tussenin [...]
  • 10x Toffe cadeau’s voor een 3-jarige! Mijn kleine boef wordt binnenkort al weer drie jaar. DRIE JAAR! Lekker cliché, maar man de tijd vliegt echt voorbij. Alleen daar gaat deze blog niet over. Het gaat over de cadeau’s voor een driejarige. Want wat geef je een jongen die drie wordt? Ik vind het een lastige leeftijd. Bij ons dametje konden we [...]
  • Hoe ga je om met peuter boosheid? Herken je dat? Dat elke keer voordat je kind een groeispurt maakt (of een sprongetje, zo je wilt) het echt zo ongeveer de hel is in huis? Ze willen in zo’n periode vaak allerlei dingen die ze nog (net) niet kunnen en dat is hartstikke frustrerend. Zowel voor je kind als voor jou als ouder. [...]
  • 6x Date night voor het komende jaar Elke maand minimaal 1x samen op pad, zonder de kinderen dus, dat is ONS goede voornemen. Afgelopen jaar is dit namelijk vrijwel niet voorgekomen. Omdat, ja, omdat……? Wie het weet mag het zeggen. Vaak doordat het als laatste op het to-do-lijstje staat en er altijd wel weer iets anders tussen komt.  Het stomme is, ik [...]
  • Een oppas: whoeah SPANNEND! Vorig jaar, ergens in het voorjaar, beloofde ik aan mijn lief dat ik een oppasmeisje zou gaan zoeken. Het was tijd voor af en toe en avondje samen, zonder kinderen. We hadden besloten dat we dat veel te weinig deden en hadden al lang, lang geleden geconcludeerd dat zulk soort dingen van levensbelang zijn voor [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer