Poldermama

Pictures from Poldermama #51: sneeuw en winterpret

Eindelijk waren we dit weekend op de juiste plek toen er in ons kikkerlandje sneeuw viel! Het was de eerste keer voor allebei mijn kinderen dat ze bewust sneeuw meemaakte en dat we er ook echt mee gespeeld hebben! Ik word altijd onwijs blij van sneeuw en winterpret, het doet me gewoon een beetje aan de wintersport denken en daar houd ik onwijs van. Daarom hoopte ik ook dat mijn kinderen het leuk zouden vinden.

Vrijdag ging ik voor het eerst naar mijn opleiding tot kindercoach en daarom waren we zaterdag bij opa en oma. Gelukkig had ik op het laatste moment nog alle sjaal, mutsen en wanten in het logeerkoffertje gegooid, want die konden we zaterdagochtend goed gebruiken! Toen we beneden kwamen was de wereld namelijke wit! Ons dametje rende vol enthousiasme en verbazing door het huis. We knipten de lichten aan keken naar de wondere witte wereld. 

We wachtten tot het licht werd en na een ontbijtje met oma gingen we lekker buiten spelen. We hadden de hele, grote tuin voor onszelf en hoefden de sneeuw dus met niemand te delen. Ik gooide de zandbak open zodat er scheppen en emmertjes op voorraad waren, leegde de kruiwagen en liet de kinderen even los. Even ervaren wat sneeuw is, wat sneeuw doet en wat je er mee kunt doen. Er werd fanatiek geschept, gegooid en verplaatst. 

Daarna was het tijd voor een sneeuwpop. De sneeuw plakte perfect en dus deed ik voor hoe je van een klein sneeuwballetje door de rollen een hele grote bal kunt maken. Super fascinerend natuurlijk! We hadden onwijs veel sneeuw en konden dus echt een levensgrote pop maken. We pakten een pet van opa en vonden in de schuur een bezem. Ons dametje zocht naar steentjes en takjes en o, wat waren we trots! Jammer dat er niemand thuis was, behalve wij, haha! 

Eenmaal binnen warmden we op met chocolademelk en appeltaart en werd er heerlijk gespeeld. Mama werd met rust gelaten en daardoor moest ik verplicht ontspannen haha! Ik had geen laptop of andere spullen bij me, zodat ik echt helemaal niets kon doen. Wel apart, maar ook wel eens lekker. Ik ben er normaal gesproken namelijk niet zo goed in, in niets doen. Maar nu heb ik wat gelezen, naar het spel van mijn kinderen gekeken. En opeens verlangde ik echt naar de weekenden in Zeeland, want ik gok dat die er ook zo uit komen te zien. 

’s Middags reden we terug naar ons eigen huis en naar Polderpapa die ’s morgens onze nieuwe auto had opgehaald. ’s Avonds settelde ik me voor de TV voor mijn wekelijkse favoriet: Wie is de Mol!!! Mijn 2 verdachten zitten er allebei nog in (Sanne en Thomas), al vond ik ze deze aflevering niet zo verdacht. Toch blijf ik stug volhouden en ga ik gewoon zeggen dat ik denk dat Thomas de Mol is dit jaar…… OEPS.

Zondag werden we weer wakker in een witte wereld! Maar oe, wat waaide het en wat was dat koud! Omdat we het vermoeden hadden dat het snel gedaan kon zijn met de sneeuw stonden we voor 9 uur al buiten! Kinderen helemaal aangekleed in sneeuwkleding, slee mee en gaan met die banaan. Ze waren bij ons ook aan het sleeën van de dijk, maar dat is voor onze kleintjes nog net iets te gevaarlijk. Wij wandelden dus een rondje met de hond en speelden daarna in de tuin. Ons heertje ZONDER handschoenen, want hij vind die dingen verschrikkelijk. Ik snap niet hoe je dat volhoud, want hij was wel continue met de sneeuw aan het spelen, maar goed. Het is totale hysterie als hij ze aan moet. In de tuin waren we beschut tegen de wind en was het dus veel minder koud. Vandaag hielp papa mee met de sneeuwpop en dat werd ook een hele mooie! 

De rest van de ochtend was het echt zondag bakdag. Voornemen is om elke zondag een voorraadje voor de komende week te maken met gezonde dingen. Vandaag maakte ik Mediterraanse eimuffins voor in de lunchbox, glutenvrije crackers (echt ik heb zo’n zin om die met avocado te eten!) en een glutenvrije citroen bosbessen cake. Alle recepten komen van Eet het Beter en ze zijn alle 3 goedgekeurd! 

’s Middags tekende ik met ons dametje nog heel wat kaarten voor Valentijn. Ze vond het wel wat spannend om kusjes op de envelop te geven, maar deed het toch! Zo cool! Nu niet vergeten om ze morgen op de post te doen. Nu nog even lekker kneuterig naar Boer Zoekt Vrouw kijken om het weekend af te sluiten en dan is het tijd voor een nieuwe week!

Heb jij ook zo genoten van de sneeuw en mooie plaatjes geschoten? 

Similar posts
  • Poldermama neemt een sabbatical! Wat doe je als je het te druk hebt? Juist, dan neem je even een pauze. En dat is precies wat ik ga doen met Poldermama. Ik neem een sabbatical! Vind ik bloggen dan niet meer leuk? Dat is het helemaal niet, ik vind Poldermama nog steeds superleuk. Ik loop over van ideeën om over [...]
  • Play-Doh kleuren en vormen Knutselen staat met stip op 1 hier als favoriete activiteit. Maar als mama een keer niet zo veel zin heeft in rommel, dan is kleien een goede tweede. We waren dan ook superblij dat we een van de nieuwe Play-doh sets mochten uitproberen. Het werd de kleuren en vormen set en dat was een groot [...]
  • 5 tips voor een heerlijke paddestoelen boswandeling Het is herfst! Als de herfstvakantie dichterbij komt, dan komt de herfst vaak echt in zicht. De nazomerdagen zijn voorbij, het gaat waaien, de blaadjes verkleuren en vallen van de bomen. En dan weet je: de herfst is begonnen. Een heel mooi seizoen om met je kinderen de natuur in te trekken. En om je [...]
  • Ga jij voor Halloween in huis? Nu zelfs de kinderboekenweek dit jaar het thema griezelen heeft, ontkom je er haast niet aan. Halloween is aan een enorme opmars bezig de laatste jaren in Nederland. Voor ik moeder werd moest ik er niet zoveel van hebben eerlijk gezegd. Ik vond het maar onzin, dat Amerikaanse feestje. Ik liet de hype links liggen. [...]
  • Poldermama winweek: toffe en hippe gadgets van Radbag Afgelopen week kon je twee keer een tof cadeautje winnen voor je kleintje. (Kijk anders nog even terug om een tof T-shirt te winnen of een glinsterende set haaraccessoires). Maar het is ook wel leuk om een keer iets voor jezelf te kunnen winnen. Daarom sluit ik de week af met een winactie voor jou! Ik [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer