Poldermama

Ga jij voor Halloween in huis?

Nu zelfs de kinderboekenweek dit jaar het thema griezelen heeft, ontkom je er haast niet aan. Halloween is aan een enorme opmars bezig de laatste jaren in Nederland. Voor ik moeder werd moest ik er niet zoveel van hebben eerlijk gezegd. Ik vond het maar onzin, dat Amerikaanse feestje. Ik liet de hype links liggen. Maar nu op steeds meer plekken Halloween heel leuk gevierd wordt vind ik het misschien toch wel een leuk idee en sluipt Halloween steeds meer ons huis in.

Een break tussen de zomer en Sinterklaas

Wat ik vooral zo heerlijk vind is dat het in de herfst valt en dat die periode daardoor wat meer gaat leven. Normaal gesproken deed ik niets met de herfst, maar nu krijgt die toch meer een prominente plek in en om het huis. We versieren pompoenen, maken een raamtekening en zetten een misschien wel een bezem voor de deur met wat spinnenwebben erin. 

Halloween breekt ook de periode tussen de zomervakantie en de komst van Sinterklaas. Omdat de supermarkten steeds eerder alle chocoladeletters en kruidnoten neerleggen, kunnen kinderen zo ongeveer het jaar rond gek worden om Sinterklaas (wanneer komt ie nou, mag ik mijn schoen al zetten, kan ik al een verlanglijstje maken, je wordt er bijkans gek van). Maar als Halloween het eerste is om naar uit te kijken, wordt de Sintgekte nog even uitgesteld en dat is ook wel even lekker.

Halloween vieren

Op steeds meer plekken wordt ook aandacht besteed aan Halloween. Nu hoeft het langs de deuren gaan voor snoep niet persé van mij. Maar dat komt meer omdat ik gewoon niet zo’n fan ben van snoep. Maar in ons stadje bijvoorbeeld dompelen ze de vrijdagavond om tot spookavond. Kinderen mogen verkleed rondlopen en bij de deelnemende winkels een verrassing ophalen. Het blijft zo wat luchtiger, maar wel heel gezellig.

Het hele echte Halloween hoeft van mij nog niet zo. Eng verkleed, elkaar laten schrikken of een spooktocht lopen, daar ben ik niet zo van. Maar er zijn genoeg leuke dingen die je in en om het huis kunt doen om de Halloweensfeer binnen te halen. Je kunt je kind hier prima bij betrekken, dat is het leuke er aan.

Halloween in huis

De winkels richten ook steeds vaker hun assortiment in op Halloween, zodat je er thuis ook veel meer mee kan. Zo zag ik bij de Zeeman al allerlei spinnen, ballonnen en lampjes liggen. Leuk om het voorportaal of je vensterbank mee op te leuken.

Bij Hema zijn een heleboel leuke spulletjes om bijvoorbeeld de lunchtrommel mee te versieren. Omdat ik nogal van de Bento ben, is dit ideaal! Servetjes, prikkertjes, minihoedjes, superleuk om een griezelige lunchtrommel mee te maken. 

Wat ik zelf ook heel leuk vind is om een tekening op het raam te maken. Dit kan uit de losse pols, maar vorig jaar kocht ik een download bij Raamtekening. En ook dit jaar heeft ze onwijs leuke tekeningen voor Halloween! Dat is nog eens leuk thuiskomen als die tekeningen op het raam van de deur of de keuken staan. raamtekening halloween doodles

En een pompoen haal je natuurlijk bij de lokale pompoenkwekerij of boer. Vaak krijg je er nog een goede beschrijving en mal bij hoe je hem moet uithollen en uitsnijden.

Tot slot: maak een verkleedhoekje. Een hoed. Een heksenneus. Zelf van wol lange haren of een lange vlecht maken. Een zwarte cape. Speelgoed spinnetjes. Van kastanjes spinnenwebben maken. Leef je uit! kastanje web herfst halloween

Halloween geschikt voor kinderen?

Tja, een paar jaar geleden zou ik hebben gezegd: nee. Maar nu…… Ik denk dat het prima kan. Ik zie hier in huis dat ons dametje er heel nieuwsgierig naar is. Ze vind het interessant en wil er graag mee aan de slag. Niet met het bang maken, maar wel met het versieren van het huis en bijvoorbeeld het verkleden.

Dus, wil je een leuke break voor dat de Sint in ons land aan komt? Ga thuis lekker aan de slag met Halloween!

Doe jij thuis iets aan Halloween? Waarom wel of waarom niet?

Similar posts
  • Afscheid nemen van de baby- en dreumestijd Zoals ik gisteren al schreef wordt mijn lieve, kleine boef komend weekend 3 jaar. Dan is zijn baby- en dreumestijd echt voorbij. Hoewel kinderen natuurlijk altijd groeien en ze altijd groter worden, vind ik dit nu wel een mijlpaal. Toen ons dametje drie werd vond ik dat niet zo bijzonder. Het is zo een tussenin [...]
  • 10x Toffe cadeau’s voor een 3-jarige! Mijn kleine boef wordt binnenkort al weer drie jaar. DRIE JAAR! Lekker cliché, maar man de tijd vliegt echt voorbij. Alleen daar gaat deze blog niet over. Het gaat over de cadeau’s voor een driejarige. Want wat geef je een jongen die drie wordt? Ik vind het een lastige leeftijd. Bij ons dametje konden we [...]
  • Hoe ga je om met peuter boosheid? Herken je dat? Dat elke keer voordat je kind een groeispurt maakt (of een sprongetje, zo je wilt) het echt zo ongeveer de hel is in huis? Ze willen in zo’n periode vaak allerlei dingen die ze nog (net) niet kunnen en dat is hartstikke frustrerend. Zowel voor je kind als voor jou als ouder. [...]
  • 6x Date night voor het komende jaar Elke maand minimaal 1x samen op pad, zonder de kinderen dus, dat is ONS goede voornemen. Afgelopen jaar is dit namelijk vrijwel niet voorgekomen. Omdat, ja, omdat……? Wie het weet mag het zeggen. Vaak doordat het als laatste op het to-do-lijstje staat en er altijd wel weer iets anders tussen komt.  Het stomme is, ik [...]
  • Een oppas: whoeah SPANNEND! Vorig jaar, ergens in het voorjaar, beloofde ik aan mijn lief dat ik een oppasmeisje zou gaan zoeken. Het was tijd voor af en toe en avondje samen, zonder kinderen. We hadden besloten dat we dat veel te weinig deden en hadden al lang, lang geleden geconcludeerd dat zulk soort dingen van levensbelang zijn voor [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer