Poldermama

Ga jij voor Halloween in huis?

Nu zelfs de kinderboekenweek dit jaar het thema griezelen heeft, ontkom je er haast niet aan. Halloween is aan een enorme opmars bezig de laatste jaren in Nederland. Voor ik moeder werd moest ik er niet zoveel van hebben eerlijk gezegd. Ik vond het maar onzin, dat Amerikaanse feestje. Ik liet de hype links liggen. Maar nu op steeds meer plekken Halloween heel leuk gevierd wordt vind ik het misschien toch wel een leuk idee en sluipt Halloween steeds meer ons huis in.

Een break tussen de zomer en Sinterklaas

Wat ik vooral zo heerlijk vind is dat het in de herfst valt en dat die periode daardoor wat meer gaat leven. Normaal gesproken deed ik niets met de herfst, maar nu krijgt die toch meer een prominente plek in en om het huis. We versieren pompoenen, maken een raamtekening en zetten een misschien wel een bezem voor de deur met wat spinnenwebben erin. 

Halloween breekt ook de periode tussen de zomervakantie en de komst van Sinterklaas. Omdat de supermarkten steeds eerder alle chocoladeletters en kruidnoten neerleggen, kunnen kinderen zo ongeveer het jaar rond gek worden om Sinterklaas (wanneer komt ie nou, mag ik mijn schoen al zetten, kan ik al een verlanglijstje maken, je wordt er bijkans gek van). Maar als Halloween het eerste is om naar uit te kijken, wordt de Sintgekte nog even uitgesteld en dat is ook wel even lekker.

Halloween vieren

Op steeds meer plekken wordt ook aandacht besteed aan Halloween. Nu hoeft het langs de deuren gaan voor snoep niet persé van mij. Maar dat komt meer omdat ik gewoon niet zo’n fan ben van snoep. Maar in ons stadje bijvoorbeeld dompelen ze de vrijdagavond om tot spookavond. Kinderen mogen verkleed rondlopen en bij de deelnemende winkels een verrassing ophalen. Het blijft zo wat luchtiger, maar wel heel gezellig.

Het hele echte Halloween hoeft van mij nog niet zo. Eng verkleed, elkaar laten schrikken of een spooktocht lopen, daar ben ik niet zo van. Maar er zijn genoeg leuke dingen die je in en om het huis kunt doen om de Halloweensfeer binnen te halen. Je kunt je kind hier prima bij betrekken, dat is het leuke er aan.

Halloween in huis

De winkels richten ook steeds vaker hun assortiment in op Halloween, zodat je er thuis ook veel meer mee kan. Zo zag ik bij de Zeeman al allerlei spinnen, ballonnen en lampjes liggen. Leuk om het voorportaal of je vensterbank mee op te leuken.

Bij Hema zijn een heleboel leuke spulletjes om bijvoorbeeld de lunchtrommel mee te versieren. Omdat ik nogal van de Bento ben, is dit ideaal! Servetjes, prikkertjes, minihoedjes, superleuk om een griezelige lunchtrommel mee te maken. 

Wat ik zelf ook heel leuk vind is om een tekening op het raam te maken. Dit kan uit de losse pols, maar vorig jaar kocht ik een download bij Raamtekening. En ook dit jaar heeft ze onwijs leuke tekeningen voor Halloween! Dat is nog eens leuk thuiskomen als die tekeningen op het raam van de deur of de keuken staan. raamtekening halloween doodles

En een pompoen haal je natuurlijk bij de lokale pompoenkwekerij of boer. Vaak krijg je er nog een goede beschrijving en mal bij hoe je hem moet uithollen en uitsnijden.

Tot slot: maak een verkleedhoekje. Een hoed. Een heksenneus. Zelf van wol lange haren of een lange vlecht maken. Een zwarte cape. Speelgoed spinnetjes. Van kastanjes spinnenwebben maken. Leef je uit! kastanje web herfst halloween

Halloween geschikt voor kinderen?

Tja, een paar jaar geleden zou ik hebben gezegd: nee. Maar nu…… Ik denk dat het prima kan. Ik zie hier in huis dat ons dametje er heel nieuwsgierig naar is. Ze vind het interessant en wil er graag mee aan de slag. Niet met het bang maken, maar wel met het versieren van het huis en bijvoorbeeld het verkleden.

Dus, wil je een leuke break voor dat de Sint in ons land aan komt? Ga thuis lekker aan de slag met Halloween!

Doe jij thuis iets aan Halloween? Waarom wel of waarom niet?

Similar posts
  • Poldermama neemt een sabbatical! Wat doe je als je het te druk hebt? Juist, dan neem je even een pauze. En dat is precies wat ik ga doen met Poldermama. Ik neem een sabbatical! Vind ik bloggen dan niet meer leuk? Dat is het helemaal niet, ik vind Poldermama nog steeds superleuk. Ik loop over van ideeën om over [...]
  • Play-Doh kleuren en vormen Knutselen staat met stip op 1 hier als favoriete activiteit. Maar als mama een keer niet zo veel zin heeft in rommel, dan is kleien een goede tweede. We waren dan ook superblij dat we een van de nieuwe Play-doh sets mochten uitproberen. Het werd de kleuren en vormen set en dat was een groot [...]
  • 5 tips voor een heerlijke paddestoelen boswandeling Het is herfst! Als de herfstvakantie dichterbij komt, dan komt de herfst vaak echt in zicht. De nazomerdagen zijn voorbij, het gaat waaien, de blaadjes verkleuren en vallen van de bomen. En dan weet je: de herfst is begonnen. Een heel mooi seizoen om met je kinderen de natuur in te trekken. En om je [...]
  • Poldermama winweek: toffe en hippe gadgets van Radbag Afgelopen week kon je twee keer een tof cadeautje winnen voor je kleintje. (Kijk anders nog even terug om een tof T-shirt te winnen of een glinsterende set haaraccessoires). Maar het is ook wel leuk om een keer iets voor jezelf te kunnen winnen. Daarom sluit ik de week af met een winactie voor jou! Ik [...]
  • Poldermama winweek: T-shirt Cheaque Soms loop je zomaar ineens iets heel tofs tegen het lijf. Bij mij was dat op het mini-foodfestivalletje in mijn kleine stadje. Waar bij een kraampje echt te gekke kindershirts hingen. Kindershirts die helemaal passen in de discussie over of kleding een labeltje moet hebben of juist niet. Want de T-shirts van Cheaque hebben dat [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer