Poldermama

Citytrip #3: Wenen

De afgelopen 2 weken heb ik je op vrijdag meegenomen naar Rome en Boedapest. Beide heerlijke steden om je citytrip in de herfst door te brengen. Maar mocht je niet zo van de warmte houden of niet zo van de meer zuidelijke culturen, dan neem ik je vandaag mee naar een stad wat dichter bij huis: Wenen. Maar een uurtje vliegen en dan ben je er al! Ideaal toch?! wenen citytrip

Bij veel mensen staat Wenen nu niet echt bovenaan het lijstje, maar deze stad is echt super voor een stedentrip. Net als in Rome en Boedapest is deze stad opgebouwd uit ontzettend mooie gebouwen die je gewoon gratis kunt bekijken door alleen al door de stad te wandelen. De stad is een groot klassiek bouwwerk eigenlijk, omgeven door prachtige tuinen, klassieke muziek en natuurlijk heerlijke taartjes!

Must see in Wenen

Van alle klassieke gebouwen in Wenen zijn er een paar die je echt gezien MOET hebben. Je kunt er zelf voor kiezen of je er naar binnen gaat of niet, maar bedenk dit wel van tevoren. Want bij sommige bezienswaardigheden zijn de wachttijden enorm en is het handig als je van tevoren online een kaartje koopt. Echter, veel gebouwen zijn ook als je er langs loopt, of door de vele parken die er omheen liggen, ook al ontzettend mooi om te zien.

Schönbrunn Paleis – Het paleis van keizerin Sisi, oftewel de Habsburg familie. Een enorm paleis wat zeker de moeite waard is om naar binnen te gaan. De route die je loopt door het paleis is schitterend, de kamers en zalen allemaal even mooi ingericht. Je waant je echt even terug in de tijd. Een audioguide is wel echt een must. 

Het park rondom dit paleis is enorm en schitterend onderhouden. Je kunt er heerlijk rondlopen, maar ook net zo goed heerlijk op een bankje gaan zitten. Er zijn botanische kassen waar je in kunt kijken. Maar ook de heuvel tegenover het paleis is de moeite van het beklimmen waard. Het uitzicht is fenomenaal!

Wil je naar binnen? Koop dan van tevoren online je kaartje, de wachttijden zijn enorm en het is er ook heel druk. Je krijgt een tijdsslot waarbinnen je naar binnen mag, maar als je dit van tevoren weet, kun je er wel rekening mee houden in je dagplanning. Het Schönbrunn park, dierentuin en Naschmarkt liggen bijvoorbeeld op loopafstand en kun je goed combineren met een bezoek aan het paleis. 

St. Stephansdom – Deze kerk staat middenin het centrum en is niet te missen. Hij torent overal bovenuit, dus je loopt er zo naar toe. Je kunt een bezoekje goed combineren met winkelen in de binnenstad of met slenteren door de kleine straatjes, mooie gebouwen, koffiehuizen en pleinen. Er zijn vele mooie wandeltochten door het centrum van Wenen die bijvoorbeeld ook meteen langs de Hofburg voeren.  

Belvedère Paleizen – Deze paleizen zijn schitterend om te zien en de tuinen die er bij horen zijn echt heel mooi om door te wandelen. In het paleis bevind zich een kunstmuseum. 

Must do in Wenen

Prater en reuzenrad – Dit is een soort grote kermis met allerlei attracties. Niet allemaal de moeite waard. Voor kinderen natuurlijk wel, dat terzijde. Maar het reuzenrad wat je daar vind is voor iedereen geweldig. Het rad is 65 meter hoog en je krijgt daardoor een geweldig uitzicht over de stad! Echt een aanrader! 

Spaanse Rijschool – Voordat er opgetreden mag worden krijgen de Lippizaner paarden een jarenlange training, maar wat je ziet is schitterend! Een optreden bijwonen is niet goedkoop, maar de ochtendtrainingen zijn heel betaalbaar. Let op: met kleine kinderen mag je niet naar binnen!

Opera – Je houd er van of niet, maar het hoort er misschien wel een beetje bij als je in Wenen bent. Wenen is tenslotte de stad van de opera. Overal worden opera’s gehouden en kun je er kaartjes voor kopen. Wil je niet naar een opera, loop dan op zijn minst even langs de staatsopera en kijk er even naar binnen.

Dierentuin Schönbrunn – De oudste dierentuin van de wereld! Deze dierentuin is al in 1570 begonnen met een wildpark wat bij Schönbrunn hoorde. Er zijn in het park veel oude details te vinden. Wat ook bijzonder is, is dat ze er een pandabeer hebben! Bij mooi weer een heerlijk uitje met kinderen. tiergarten Schönbrunn panda

Vienna Ring Tram – Naast dat het openbaar vervoer prima geregeld is in Wenen, is er een bijzondere tram door de stad. Dit is een toeristentram die een ronde rijdt rondom de binnenstad van Wenen. Een aaneengesloten ritje duurt ongeveer een half uur. De tram rijdt over de Ringstrasse en komt langs vele bezienswaardigheden. In de tram is een beeldscherm en een koptelefoon waarop je in allerlei talen de rondleiding kunt volgen. Je krijgt zo een prima eerste indruk van de stad.

Must eat and drink in Wenen

Naschmarkt – De oudste en meest populaire markt in Wenen. Een markt waar ze de meest bijzondere en exotische producten verkopen, maar ook lokale producten. Allemaal even vers en heerlijk. Het leuke aan de markt is dat ze er ook allemaal foodstalletjes / kleine cafeetjes hebben waar je voor kleine prijzen de meest heerlijke dingen kunt eten en drinken. Van healthy food tot oosters tot exotische soepen tot smoothies, echt van alles. Een heerlijk plek om te eten, maar ook om even te gaan zitten en mensen te kijken. Wij lunchten er overheerlijk en haalden boodschappen om in ons appartement een overheerlijke avondmaaltijd te koken. 

Weens gebak en koffie – Natuurlijk mag je de Sachertorte niet overslaan als je in Wenen bent. Er zijn ontelbaar veel koffiehuizen en misschien nog wel meer bakkerijtjes waar ze het meest heerlijke gebak verkopen. Om mee te nemen of om direct op te eten. Heerlijk!

Je leest het natuurlijk al tussen neus en lippen door! Ik vind Wenen een schitterende stad en echt een aanrader om eens naar toe te gaan. Je gaat je daar zeker niet vervelen.

Ben jij wel eens in Wenen geweest? Wat vond jij daar echt een aanrader?

 

 

Similar posts
  • Afscheid nemen van de baby- en dreumestijd Zoals ik gisteren al schreef wordt mijn lieve, kleine boef komend weekend 3 jaar. Dan is zijn baby- en dreumestijd echt voorbij. Hoewel kinderen natuurlijk altijd groeien en ze altijd groter worden, vind ik dit nu wel een mijlpaal. Toen ons dametje drie werd vond ik dat niet zo bijzonder. Het is zo een tussenin [...]
  • 10x Toffe cadeau’s voor een 3-jarige! Mijn kleine boef wordt binnenkort al weer drie jaar. DRIE JAAR! Lekker cliché, maar man de tijd vliegt echt voorbij. Alleen daar gaat deze blog niet over. Het gaat over de cadeau’s voor een driejarige. Want wat geef je een jongen die drie wordt? Ik vind het een lastige leeftijd. Bij ons dametje konden we [...]
  • Hoe ga je om met peuter boosheid? Herken je dat? Dat elke keer voordat je kind een groeispurt maakt (of een sprongetje, zo je wilt) het echt zo ongeveer de hel is in huis? Ze willen in zo’n periode vaak allerlei dingen die ze nog (net) niet kunnen en dat is hartstikke frustrerend. Zowel voor je kind als voor jou als ouder. [...]
  • 6x Date night voor het komende jaar Elke maand minimaal 1x samen op pad, zonder de kinderen dus, dat is ONS goede voornemen. Afgelopen jaar is dit namelijk vrijwel niet voorgekomen. Omdat, ja, omdat……? Wie het weet mag het zeggen. Vaak doordat het als laatste op het to-do-lijstje staat en er altijd wel weer iets anders tussen komt.  Het stomme is, ik [...]
  • Een oppas: whoeah SPANNEND! Vorig jaar, ergens in het voorjaar, beloofde ik aan mijn lief dat ik een oppasmeisje zou gaan zoeken. Het was tijd voor af en toe en avondje samen, zonder kinderen. We hadden besloten dat we dat veel te weinig deden en hadden al lang, lang geleden geconcludeerd dat zulk soort dingen van levensbelang zijn voor [...]

1 commentaar

  1. 30 september 2016    

    Wenen lijkt me een hele mooie stad als ik de foto’s zo bekijk.
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Smartphone etiquetteMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Poldermama in het kort

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ook deel ik dingen die je dag opvrolijken en aanraders voor van alles. Ga even zitten, lees mee en geniet!

Ik ben Iris! Welkom op mijn blog. Hier krijg je een eerlijk inkijkje in mijn leven als poldermama. Ik deel momenten met je die hilarisch, leuk en herkenbaar zijn, maar wel met een nuchtere 'touch'. Ik hou van het buitenleven, actief bezig zijn en gezond eten. Ga even zitten, lees mee en geniet! Lees meer